Від черкаської «Живчик-Арени» до «Пінанді» в Асунсьйоні

6 Січня, 2020

Володар Кубка Черкащини став учасником чемпіонату світу з пляжного футболу

Наприкінці літа 2014 року «Миронівська птахофабрика» (Канівський район) у фіналі Кубка Черкаської області з пляжного футболу перемогла «Темну Конячку» (Черкаси) із рахунком 5:2. Володарем Кубка Черкащини-2014 став Анатолій Рябко (на фото у білій футболці), який через п’ять років дебютував на Чемпіонаті світу в Парагваї.

Уродженець Нікополя – Анатолій Рябко у складі «Вибір» Дніпро – чемпіон України з пляжного футболу 2010 та 2014 рр., бронзовий призер – 2013 р. Cрібний призер та кращий гравець і бомбардир чемпіонату Білорусі з пляжного футболу 2017 р.

Свою ігрову кар’єру Рябко розпочинав у великому футболі – першими командами стали «Гірник-спорт» Горішні Плавні  та «Металург-2» Запоріжжя. У 2012 році Анатолій виступав за черкаський «Славутич» в другій лізі чемпіонату України.

Анатолій Рябко та «Вибір» Дніпро – володар «Кубку Дніпра»

«Живчик-Арена» м.Черкаси, травень 2012 р.

За збірну Білорусі з  пляжного футболу Анатолій Рябко дебютував у 2019 році, загалом провівши за сезон 24 матчі та 13 голів.

Білорусь сенсаційно стала бронзовим призером кваліфікації (на мундіаль від Європи кваліфікувалося лише 5 команд). Наша сусіди вибили з турніру національну збірну Франції 4:1 та здобули перемоги над майбутніми фіналістами чемпіонату світу – Португалією 3:2 та Італією 3:3 (3:2 пен.).

Національна збірна Білорусі – учасник Чемпіонату світу в Парагваї

(21 листопада – 1 грудня 2019 р.)

Анатолій Рябко (верхній ряд, № 10)

У фінальній частині Чемпіонату світу з пляжного футболу, який відбувся наприкінці листопада минулого року в Асунсьйоні (Парагвай) білорусам не вдалося вийти із групи: після стартової перемоги над Об’єднаними Арабськими Еміратами 5:1, двічі поступилися національним збірним Сенегалу 2:7 і Росії 3:5 (ведучи в рахунку по ходу зустрічі – 3:1).