Підвели підсумки спортивного 2019 року на Черкащині та напрацювали план розвитку галузі на цей рік

17 Січня, 2020

В обласному управлінні у справах сім’ї, молоді та спорту відбулася координаційна нарада з представниками спортшкіл, фізкультурно-спортивних товариств, федерацій з видів спорту за участі заступника голови ОДА Юрія Лесюка

Профільне управління облдержадміністрації співпрацює з 65 федераціями з олімпійських та неолімпійських видів спорту. Аби плідно розвивати пріоритетні види спорту, за минулий рік управління підписало 21 договір про співпрацю зі спортивними федераціями регіону. Продовжувати таку роботу тут і надалі.

– Досягти результату та успіху можна лише об’єднавши зусилля різних навчальних та спортивних закладів, громадських організацій та небайдужих людей, – наголосив заступник очільника області Юрій Лесюк. – Ми працюємо над тим, аби вибудовувати вдалі партнерські відносини з усіма, кому небайдужий спорт. Завдяки цьому можемо разом створювати нові проєкти. Ми завжди відкриті до нових ідей, аби усебічно розвивати спортивну галузь області.

Загалом в області культивується 28 олімпійських видів спорту та 56 – неолімпійських. Тут функціонує 37 дитячо-юнацьких спортивних шкіл, де займаються понад 12 тисяч вихованців. Окрім того, успішно працюють чотири обласні осередки Всеукраїнських фізкультурно-спортивних товариств. Зокрема, «Україна», «Спартак», «Динамо» та «Колос».

За результатами роботи тренерів, управління постійно проводить роботу з присвоєння їм кваліфікаційних категорій. Лише за минулий рік в області підвищили свої категорії 65 тренерів. Звання заслуженого отримав один тренер-викладач. Водночас торік в області побільшало на 39 осіб майстрів спорту України, на 5 – майстрів спорту України міжнародного класу. Розряд кандидатів у майстри спорту управління присвоїло 337 спортсменам області.

Водночас, у ході зустрічі, заступник голови ОДА Юрій Лесюк, начальник управління у справах сім’ї, молоді та спорту облдержадміністрації Максим Зеленський та голова відділення НОК в Черкаській області Андрій Більда вручили свідоцтва федераціям із видів спорту. Зокрема Михайлу Гуленку (Черкаська обласна федерація академічного веслування), Вікторії Хмурківській (Громадська організація «Федерація художньої гімнастики Черкаської області»), Олександру Товстоп’яту (Черкаська обласна філії ГО «Всеукраїнська федерація кінологічного спорту») та Сергію Сечку (відокремлений підрозділ федерації спортивного туризму України «Черкаська обласна федерація спортивного туризму»).

За матеріалами ck-oda.gov.ua