На Дніпрі в Черкасах пройшов Чемпіонат України з вітрильного спорту в класах “Оптиміст”, “Кадет” та “RS Tera” серед юнаків

21 Травня, 2024

Повноважними  організаторами,  що  здійснювали  загальне керівництво  підготовкою  і  проведенням  змагання,  були департамент  спорту вищих  досягнень  Міністерства  молоді  та  спорту  України ,  управління  у  справах  сім’ї,  молоді  та  спорту Черкаської обласної державної адміністрації, громадська організація «Вітрильна федерація України»,  «Федерація вітрильного спорту у Черкаській  області», мерія міста Черкаси, Черкаський крейсерський яхт-клуб “Парус”, ГО “Козацькі вітрила”.

Протягом п’яти днів 70 найсміливіших вітрильників змагалися за звання кращого у своїх класах. Цього року змагалися не лише досвідчені спортсмени, а й ті, хто тільки розпочинає свій шлях у світі вітрильного спорту. Кожен змагався не лише за перемогу, а й за власний особистий розвиток та підвищення вмінь та навичок у вітрильному мистецтві. Троє вихованців КДЮСШ (Черкаси) Аксьонова Анастасія, Будило Данило, Кушнірик Назар під керівництвом тренерів та наставників Ступак Ірини та Шинкаренка Володимира змагалися та здобували неоціненний досвід у змагання такого рівня.