МСК «Дніпро» (Черкаси) відвідав міжнародний координатор з АМП футболу в Україні Чарльз Тіне

13 Червня, 2024

Іноземний гість, який перебуває в Україні з робочим візитом, приїхав до Черкас на запрошення муніципального спортивного клубу «Дніпро». Офіційна програма перебування у нашому місті почалася із зустрічі з черкаським міським головою Анатолієм Бондаренком, де сторони, зокрема, обмінялися своїми думками, щодо розвитку футболу на милицях для осіб з інвалідністю, у тому числі з ампутаціями кінцівок – АМП футбол (аmputee football).

Директор МСК «Дніпро» Юрій Гончаров розповів історію створення у клубі команди з АМП футболу із спортсменів-ветеранів російсько-української війни. Також директор МСК «Дніпро» поділився найближчими планами, щодо розвитку на базі муніципального спортивного клубу АМП футболу та розповів про складнощі в історії із його становленням. Зокрема це стосується сезонності цього адаптивного виду спорту через відсутність спеціалізованої критої арени. Також було повідомлено, що крім АМП футболу на базі МСК «Дніпро» розвиваються інші адаптивні види спорту: волейбол сидячи, стрільба з луку, пауерліфтинг, настільний теніс,  веслування на тренажері,  ряд легкоатлетичних дисциплін.

Після зустрічі у мерії Чарльз Тіне відвідав планове тренування команди спортсменів-ветеранів війни МСК «Дніпро» з АМП футболу. Під час візиту на МСК «Дніпро» міжнародний координатор з АМП футболу в Україні зазначив, що футбол для людей з ампутованими кінцівками — це не просто вид спорту, він може бути життєво важливим виходом для психічного благополуччя, виховання товариських відносин, впевненості та почуття мети та досягнення.

Варто відзначити, що Чарльз Тіне за походженням француз, але вже шість років живе у Канаді. Займався підтримкою біженців від початку війни в Україні, спочатку в Перемишлі, в центрі для біженців Tesco, потім у Львові. Є засновником Фонду малих проектів.

Він співзасновник і президент ГО «The Small Projects Team», яка активно займається підтримкою гуманітарних проєктів. Зокрема, пан Чарльз опікується розвитком адаптивного футболу в Україні

На тренуванні Тіне подарували клубну іменну футболку із підписами ветеранів. Меценат презентував кожному гравцю спеціальну накладку для зручності носіння протезів.