Дмитро Дзюба: У МСК «Дніпро» – напросився

21 Січня, 2020

У інтерв’ю «Черкаському спорту» Дмитро Дзюба розповість про вибір між футболом та футзалом, успіхи «Рятівника» та підготовку «Дніпра» до професіонального футболу.

Чому вирішив займатися саме футболом?

Скільки себе пам‘ятаю. Весь час футбол був невід’ємною частиною мене та мого життя. Це був не мій вибір, цьому я завдячую своєму батьку, який привів мене до спортивної школи. Пізніше розповідали, що спочатку плакав і не хотів ходити.

Як ти опинився у МСК «Дніпро»?

Якщо чесно – напросився. Дуже люблю футбол і не можу без нього довго, а після розпаду «Черкаського Дніпра» я залишився без тренувань і команди, тому дізнавшись  від знайомих про МСК та його амбіції, спробував потрапити сюди.

Чим займаєшся у вільний від футболу час?

Люблю почитати книжки або пограти з друзями у настільний теніс. Також цікавлюсь автоспортом.

Що означає для тебе номер на твоїй футболці? Чому обрав саме його?

Спочатку це був просто вільний номер в команді, але зараз він став частиною мого життя. Адже він уособлює школу яку я закінчив, область в якій народився, навіть в номерному знаці мого авто він присутній.

Для всіх номер 24 не являється відомим чи популярним як 7 або 10. Я хочу щоб він став символом успіху у грі, додавав впевненості тому, хто його обрав. Яскравий тому приклад Девід Бекхем, який все життя граючи під 7, своєю грою зробив 23 бажаним і це доводить, що не номер грає, а гравець.

Яку гру МСК «Дніпро» у 2019 можеш назвати найкращою?

Я думаю більшість зі мною погодиться, що це гра проти Чернігова. Хоч вона і не стала для нас переможною, але ми зіграли один за одного, як один механізм.

Хто був найскладнішим суперником?

Їх було декілька. На мою думку це гра з Вікторією та ЛНЗ. Обидві команди мають досвідчених гравців, гарний тренувальний процес та всі умови.

Розкажи якусь веселу історію з футбольного життя?

Це не треба розповідати, це треба бачити – привітання наших іменинніків.

 

Як тобі футзальний сезон цього року?

Сам сезон хороший. Сформувалось багато нових команд. Футзал популяризується у місті, сподіваюсь що і з великим футболом у Черкасах незабаром буде так само.

Стосовно екстра та вищої ліги області – мала кількість суперників, але команди мають сильних гравців, тому нецікавих матчів немає.

Як оцінюєш результати «Рятівника» цього року?

Якщо говорити про 2020, то із результатів поки що нічого. А от 2019 для нас був роком перемог. Стали чемпіонами України серед ДСНС, думаю, що нам по силах повторити цей результат. Розповідати багато не буду, нехай наша гра скаже за нас.

 

За які команди ще вболіваєш у чемпіонаті футзалу?

Майже в кожній команді маю друзів, знайомих, тому своєрідно вболіваю за кожну. Більше підтримую колектив «Арки-Вдалої» – це команда завдяки якій я познайомився з футзалом і користуючись нагодою хочу відмітити тренера Герасименка Олександра, який завжди мене підтримував і продовжує це робити. А взагалі, для кожного футболіста важливо які тренери були в його житті.

Тренер що навчив мене правильно бити по м‘ячу був Козенков Рудольф Костянтинович, якого на жаль зараз з нами немає. Людина, яка змушувала думати та приймати нестандартні рішення на полі був Близнюк Олександр Одександрович. А зараз я радий, що тренуюся та граю під керівництвом Тарасенка Євгена Володимировича, який нам довіряє та дає шанс кожному.

Як зараз готуєтесь до весняної частини чемпіонату?

Спортзал, пробіжки, перегляди наших матчів згадую свою гру та помилки.

Продовж, якби не футбол, я займався б ….

Дайвінгом.

Зараз “Дніпро” має намір грати у 2 лізі. Як налаштований ти та команда вцілому?

Налаштований серйозно, адже це професіональний чемпіонат, ще сильніші суперники. Усі ми очікуємо здорову конкуренцію, нас чекає багато роботи. Це буде гарний шанс заявити про себе на професіональному рівні.

Які плани на чемпіонат?

Планую прогресувати та здобувати досвід, докладати максимум зусиль, щоб про нас говорила вся Україна, як про сильний колектив, а також досягти найвищого показнику PDDA в чемпіонаті.

У якій команді хотів би грати і чому?

Якщо говорити про команду і чемпіонат мрії, то це одна любов, ще з дитинства – Манчестер Юнайтед. Сподобалась їх гра та склад команди у 2008, а саме Райан Гігс, Вейн Руні, молодий Роналду, Карлос Тевез, Нані. А стосовно бажання, то мені було б достатньо грати у нашій команді на професіональному рівні, представляючи рідне місто.

Бліц.

1. Місце народження – Черкаси.

2. Спортивна школа – СДЮСШОР.

3. Улюблений спортсмен – Олександр Зінченко.

4. Футбольна мрія – Почути гімн Ліги Чемпіонів стоячи на полі.

5. Що побажаєте вболівальникам – любіть футбол як наші ультрас.

Спілкувалася Юлія Глизь