У відділенні НОК України у Черкаській області збирають пропозиції, щодо реформування «Спортивного сузір’я»

4 Березня, 2020

4 березня відбулося перше у 2020 році засідання виконкому відділення Національного олімпійського комітету країни на Черкащині

Члени виконкому обговорили низку питань, які накопичилися за два місяці. Зокрема внесли необхідні зміни до календарного плану спортивно-масових заходів на цей рік та визначили розподіл видатків відділення загального фонду обласного бюджету на весь рік.

«Ми з вами зібралися саме зараз, коли маємо вже повний розклад по бюджету, доведені всі цифри та розрахунки. Тому разом маємо визначитися щодо видатків кількох пунктів, які стосуються підтримки суб’єктів Олімпійського руху», – відзначив голова відділення Андрій Більда.

Учасники засідання вирішили кошти спрямувати на підтримку всіх суб’єктів, розподіливши суму залежно від рейтингу.

Одним із питань, яке викликало жваве обговорення, стало внесення пропозицій щодо змін до положення проведення обласного спортивного свята «Спортивне сузір`я». Представники федерацій висловлювали невдоволення стосовно того, як визначали переможців номінацій цього разу, що відсутні зрозумілі правила з визначення кращих, що потрібно деякі номінації доповнити, а деякі прибрати з переліку, що існує спорт вищих досягнень, а є масовий спорт тощо.

«Дісйно, існують певні недоліки в цьому питанні. Тому ми й пропонуємо гуртом випрацювати єдині правила, які б унеможливлювали суб’єктивне ставлення в цьому питанні, виключали домовленості між собою та допомагали відзначати найкращих та найдостойніших», – наголосив Андрій Більда.

На виконкомі вирішили упродовж місяця зібрати пропозиції від федерацій, спортивних шкіл, спортсменів та тренерів, аби сформувати єдиний список із пропозиціями щодо змін до положення про проведення «Спортивного сузір’я». У документі має бути детально виписана процедура визначення кращих, зрозумілі та оцінювані критерії для кожної номінації, як визначати представників експертної групи та хто має її очолювати тощо.

Пропозиції можна надсилати на електронну адресу cherkassy-nok@ukr.net

Наступне засідання виконкому відділення НОК України в Черкаській області запланували на травень.

Джерело: noc-ch.ck.ua