Скандинавською ходою по здоров’я

21 Травня, 2022

Ходьба із спеціальними палицями – це ідеальний вид спорту для зниження ваги, тренування витривалості та багато чого ще корисного

ЩО ТАКЕ СКАНДИНАВСЬКА ХОДЬБА?

Скандинавська ходьба – це високоефективний вид фізичної активності, в якому використовуються правильна методика заняття, певна техніка ходьби і спеціальні  палиці для рівномірного розподілу навантаження по всьому тілу.

Скандинавська ходьба доступна кожному і в будь-який час року – незалежно  від віку і рівня фізичної підготовки.

Плюси скандинавської ходьби.

  1. Скандинавська ходьба ефективна – бo час занять скандинавської ходьбою задіяно близько 90% м’язів людини, а навантаження легко регулюється, що дозволяє повноцінно підтримувати себе в хорошій фізичній формі як професійним спортсменам, так і початківцям займатися скандинавської ходьбою.

Скандинавська ходьба є одним з найбільш часто рекомендованих сімейними лікарями видів спортивних занять в північних країнах для регулювання ваги, поліпшення роботи серця і кровоносної системи і забезпечення загальної і ефективної навантаження на все тіло.

 

  1. Скандинавська ходьба безпечна – процес ходьби і інтенсивність заняття однорідні і легко прогнозовані. Кожне заняття складається з декількох етапів – розігрів тіла і суглобів, за яким слід безпосередньо ходьба з палицями відповідного рівня навантаження.

 

  1. Скандинавська ходьба – це ідеальний вид спорту для зниження ваги і тренування витривалості. Вона більш ефективна ніж традиційна ходьба завдяки тому, що палки підвищують ефективність обертання верхньої частини тіла і активізують м’язи шиї, плечового пояса, живота і спини. Для порівняння: при звичайній ходьбі і катанні на велосипеді задіюється тільки 45% м’язів, при бігу – 65%, а при ходьбі з палицями – 90%. Це дозволяє витрачати набагато більше енергії, і тому такі тренування сприяють активному схудненню.

 

  1. Скандинавська ходьба на 30% знижує навантаження на суглоби, тому що при ходьбі на відміну від бігу (навіть бігу підтюпцем), одна з ніг постійно знаходиться в контакті з землею і відсутнє посилення навантаження на суглоби під час фази приземлення. Саме тому Скандинавська ходьба так часто рекомендується при реабілітації пацієнтів після операцій на тазостегнових і колінних суглобах.

 

  1. Скандинавська ходьба є ефективним «зброєю» проти напруження м’язів і болю в спині і шиї. При правильній техніці Скандинавської ходьби м’язи поперемінно скорочуються – розслабляються, розтягуються і з них знімається напруга.

 

  1. Скандинавська ходьба – це заняття на свіжому повітрі що означає як близькість до природи і зменшення загального стресу, так і зростання ефективності занять і зміцнення імунітету круглий рік.

 

  1. Скандинавська ходьба доступна – для занять скандинавської ходьбою не потрібні спеціальні приміщення, обладнані складними снарядами – екіпірування для скандинавської ходьби дуже проста. Скандинавська ходьба дотримується «зелені» принципи, вона дружелюбна до середовища і людини Щоб займатися скандинавської ходьбою не потрібні особливі навички, до того ж, займаючись в групі, можна знайти нових друзів і однодумців.

 

Отже, що дає скандинавська ходьба?

  1. Тримає в тонусі м’язи верхньої і нижньої частин тіла одночасно
  2. Тренує близько 90% всіх м’язів тіла
  3. Палить на 46% більше калорій, ніж звичайна ходьба
  4. Зменшує навантаження на коліна і суглоби
  5. Покращує роботу серця і легенів
  6. Покращує обмінні процеси
  7. Активізує жировий обмін
  8. Усуває м’язовий дисбаланс
  9. Знижує рівень холестерину

 

Додаткову інформацію можна отримати від сертифікованого тренера у Черкасах – 067-838-00-83 (Юрій). Дзвонити у будні 09:00 до 20:00