На Черкащині Олімпійською толокою відзначили вихід з карантину

1 Червня, 2020

Голова відділення Національного олімпійського комітету України в Черкаській області Андрій Більда на своїй сторінці у Фейсбуці повідомив про спільний захід із засновником «Дахнівської Січі» Миколою Мирзою

Долучилися до такої «толоки» срібні призери Олімпійських Ігор: Сергій Куліш, Олександр Мотузенко, Олександр Феденко та Чемпіони Юнацьких Олімпійських Ігор: Іван Тищенко й Валерія Іваненко.

Активно допомагали й інші черкаські спортсмени, тренери, керівники федерацій з видів спорту, дитячо-юнацьких спортивних шкіл та фізкультурно-спортивних товариств. Всі працювали разом. Тож 120 павловній вже висаджено. Чекаємо, що буквально за рік-два вони стануть великими деревами, адже вважаються такими, що ростуть найшвидше в світі. Обговорили ідею висаджувати іменні дерева Героїв-олімпійців Чемпіонів та призерів Олімпійських Ігор.

Такий захід організували на запрошення засновника «Дахнівської Січі» Миколи Мирзи спільно із відділенням НОК України в Черкаській області.

Присвятили Олімпійський пікнік Всесвітньому дню охорони довкілля, який відзначають 5 червня. В цей день весь світ говорить про збереження природи, вирішення проблем екології та сталий розвиток Планети Земля. Олімпійський осередок не міг лишатися осторонь,бо кому, як не спортсменам знати про негаразди з довкіллям. Під час щоденних тренувань на межі людських можливостей наші атлети безпосередньо контактують навколишнім середовищем. Ми точно знаємо про проблеми забруднення повітря, річок, територій. Черкаси мають прекрасну природу: соснові ліси, Дніпро, мальовничі ландшафти. Тут є чудові умови для занять багатьма видами спорту на відкритому повітрі. Ми отримали цей дарунок від наших батьків. Наша місія – зберегти це багатство для нащадків.

Захист планети починається з кожного з нас. Тож, коли кожен хоча би раз на рік висадить дерево – допоможе всій планеті. Черкаські олімпійці сьогодні зробили свій внесок у цю благородну справу.