Панченко: «Навіщо взагалі грати, якщо ти не хочеш перемагати?»

2 Липня, 2020

МСК «Дніпро» впевнено розпочав Друге коло аматорського чемпіонату України з футболу. Перемога у домашній грі з «Атлетом» та нічия на виїзді з «Тростянцем» принесла дніпрянам 4 очки. Ми вирішили поспілкуватися з капітаном черкащан, голкіпером Євгеном Панченком. Та розпитати у нього про враження від перших матчів та амбіції МСК «Дніпро» у чемпіонаті.

Як тобі стартові ігри другого кола?

-Перші дві гри пройшли досить непогано. Ми взяли 4 очки у двох матчах. Так, звісно є якісь помилки та нюанси, які ми маємо виправляти у нашій грі, особливо враховуючи, що попереду Друга ліга. Там суперники будуть сильнішими, з кращою підготовкою. Потрібно наполегливо працювати над покращенням власної гри.

На твою думку, чого забракло для перемоги над «Тростянцем»?

-Я думаю, що нам не вистачило свіжості. Дорога була важкою. Приїхати у день гри та грати у таку спеку усім було важко. Але хлопці билися, старалися і дуже прикро, що віддали перемогу на останніх хвилинах матчу. Хоча, я вважаю, що нічия з таким хорошим суперником – це позитивний результат для нас, проте хотілося б перемогти.

Не складно проводити зараз по дві гри на тиждень після досить довгої перерви?

-Дві гри на тиждень завжди не просто грати, але ми бачимо купу європейських чемпіонатів, у яких грають і тричі на тиждень. Це нормальна практика. Для мене досить дивно, чому в українському футболі вважають, що дві гри на тиждень – це занадто для футболістів. За цей час ми встигаємо відновитися. Як на мене, то це цікавіше і краще більше грати, ніж тренуватися.

Як тобі у ролі капітана МСК «Дніпро»?

-Ніяких проблем не виникає, адже у нас дружній колектив. Мені приємно бути капітаном.

Загалом, який настрій зараз панує у команді? Які цілі ставить «Дніпро» на залишок ігор у 2 колі?

-Зараз немає конкретних задач щодо турнірного становища. Стоїть мета вигравати кожну гру. Не важливо з ким ми граємо, завжди хочемо перемогти, адже це наша репутація та впевненість у власних силах. Навіщо взагалі грати, якщо ти не хочеш перемагати? Хочеться звернути на себе увагу, щоб у ці складні карантинні часи міська влада знайшла можливості нам допомагати.

На яку гру чекаєш найбільше?

-Напевно, на матч з «ЛНЗ-Лебедин». Буде цікаво з ними зіграти.