Володимир Конєв і Нікіта Руслов залишаються у «Черкаських Мавпах»

7 Липня, 2020

Услід за боснійцем Сеадом Хаджифейзовичем, ще двоє гравців, що грали у черкаській баскетбольній команді у сезоні 2019/2020 років, продовжили контракти з клубом

Контракт із клубом продовжив один із ключових гравців – Володимир Конєв  (1989 р.н., 203 см). Для досвідченого українського форварда це буде вже четвертий сезон поспіль у складі «Черкаських Мавп». У минулому сезоні Володимир нарешті подолав свої травми й провів значну частину сезону. На рахунку Конєва 16 матчів у Суперлізі Парі-Матч. За 16 хвилин на паркеті форвард у середньому здобував 6.3 очка и робив 3.1 підбирання, реалізуючи 40% триочкових кидків.

Конєв приєднався до «Черкаських Мавп» у сезоні 2017/18 і став одним із головних героїв чемпіонського сезону команди. Він допоміг команді стати чемпіоном Суперліги, став найкращим форвардом чемпіонату.

Також залишається у клубі вихованець баскетбольної школи «Черкаських Мавп» Нікіта Руслов (1996 р.н. 194 см). Руслов готується вже до 8-го сезону поспіль у складі основної команди «Мавп». Дебютував Нікіта в Суперлізі у жовтні 2013 року. Минулого сезону Руслов був одним із важливих гравців команди. У Суперлізі Парі-Матч вихованець клубу зіграв 17 матчів і в середньому на паркеті проводив 15:22 хвилин. За цей час Руслов здобував 3.6 очка, робив 1.6 підбирання і віддавав 2.2 передачі.

Максим Міхельсон, головний тренер БК «Черкаські Мавпи»:

«Руслов – це один із прикладів, чому важливо і потрібно клубу мати свою школу і академію. Один із плеяди наших вихованців. Який вже досягнув зрілого віку. Який вже повинен давати і демонструвати результат на майданчику.

Нікіта вже себе проявив і на міжнародному рівні. Минулого сезону в чемпіонаті місцями показав свій рівень. Десь це були невеличкі сплески. Тепер чекаємо на нього, що він зможе стабільно і якісно допомагати нам на майданчику. Прийшов час йому проявити себе, як повноцінний гравець, а не просто молодий і перспективний. Розраховуємо на нього як на одного з основних гравців ротації».

Минулого сезону Нікіта Руслов став срібним призером чемпіонату світу з баскетболу 3х3 U23. Також Нікіта став майстром спорту України. Руслов є гравцем національної збірної України 3х3.

За матеріалами сайту БК «Черкаські Мавпи»