Вихованки баскетбольної школи «Черкаських Мавп» Аріна Фатнєва та Кіра Куроп’ятник запрошені до збірної України U-14

8 Липня, 2020

Черкащанки працюють у першому таборі цієї вікової категорії. На знімку: верхній ряд: Аріна Фатнєва (п’ята зліва); нижній ряд: Кіра Куроп’ятник (перша зправа)

Ключові гравці команди «Венето-Черкаси-06» Аріна Фатнєва та Кіра Куроп’ятник розпочали роботу у таборі команди дівочої збірної України. Черкащанки потрапили до списку 14-ох найкращих баскетболісток України віком до 14-ти років. Ця збірна збирається вперше.

Протягом кількох тижнів дівчата працюватимуть у Пущі-Водиці під керівництвом тренерів Олени Федченко та Олександра Чередніченка. Консультує дівчат відомий український тренер Валентин Мельничук.

Відзначимо, що минулого сезону Фатнєва і Куроп’ятник були лідерками команди «Венето-Черкаси-06», котра посіла четверте місце у ВЮБЛ. А Кіра Куроп’ятник грає ще за команду «Венето-Черкаси-07», котра другий сезон поспіль стає чемпіоном України! Цього сезону Куроп’ятник стала однією з найкращих у чемпіонаті.

Обидві дівчини стали одними із найкращих у Всеукраїнській юнацькій баскетбольній лізі України. Фатнєва та Куроп’ятник займаються у баскетбольній школі Михайла Бродського вже чотири роки й доросли до збірної України.

Олена Фатнєва, головний тренер команди «Венето-Черкаси-06»:

«Це найперший збір команди України U-14. Тішить, що наші дівчата потрапили до команди. Кіра і Аріна займаються з усіма на рівних. На жаль, до збірної не потрапила капітан нашої команди Анастасія Любенська. Вона нічим не поступається іншим у чемпіонаті. Сподіваємося, що наступного разу вона також отримає виклик до команди».

Джерело: mavpabasket.com