«Черкаські Мавпи»» завдали «Прометею» першої поразки в сезоні – 90:85

31 Жовтня, 2019

Кращі свої матчі в баскетболі 5х5 провели Ігор Сергеєв та Нікіта Руслов, які не знітилися перед іменитими суперниками.

ЧЕМПІОНАТ УКРАЇНИ

Суперліга Парі-Матч. 30 жовтня. Черкаси, СК Будівельник

Черкаські Мавпи – Прометей 90:85 (23:17, 20:19, 24:21, 23:28)

Прометей: Антіпов 6, Сидоров 8, Лукашов 14 + 7 передач, Маєрс 25 + 15 підбирань + 5 перехоплень, Міллер 10 + 8 підбирань, Трент 18.

Черкаські Мавпи: Хаджифейзович 12, Райт 24 + 7 підбирань, Беліков 19, Руслов 11 + 5 підбирань + 5 передач, Сергеєв 5, Попов 8, Ткаченко 9, Бондаренко 2.

Доволі неочікувано господарі паркету краще розпочали матч і дали забити Прометею в своє кільце лише 5 балів за стартові 5 хвилин матчу. Черкащани ж на той момент мали вже 11 після трьохи від Попова.

В другій частині періоду команда з Кам’янського дещо скоротила відставання, проте далі надзвичайно вдало зіграла молодь Мавп, які не тільки не дали суперникам зрівняти рахунок, а ще й зуміли організувати невеликий відрив.

Друга чверть розпочалась також з активностей від молодих виконавців Черкас: спочатку Іван Ткаченко влучив три, а ще через декілька секунд Сергеєв надзвичайно ефектно заблокував кидок одного з кращих гравців команди суперника – Майкла Маєрса. Далі вже досвідчений Попов забив черговий дальній в кільце Прометея і це +14 для Мавп.

Надалі гра дещо заспокоїлася і на останніх хвилинах гості частину балів відставання відіграли – 43:36.

У другій половині господарі паркету знову побіги в атаку, а після перехоплення та влучання від Белікова різниця в рахунку скала вже 15 балів.

Лише в останній десятихвилинці гості таки зуміли почати відігруватись у рахунку, але залізні нерви досвідченого Хаджифейзовича, який влучив 4 з 6 штрафних на останніх секундах дозволили Мавпам завдати Прометею першої поразки у сезоні.

Наступний матч «Мавпи» проведуть в СК «Будівельник» 1 листопада поти БК «Запоріжжя».

Джерело: сайт БК «Черкаські Мавпи»