23 січня «Мавпи» на виїзді зустрічаються з «корабелами»

22 Січня, 2021

Баскетбол. Суперліга Паріматч. «Миколаїв» – «Черкаські Мавпи». 23 січня, 16:00. Онлайн трансляція: mavpabasket.com, Обозреватель, YouTube, ВІККА (запис)

Після провалу на старті чемпіонату “Черкаські Мавпи” поступово знаходять свою гру, що відображається як на майданичку, так і на табло. До чергового туру чемпіонату “помаранчево-чорні” підходять у гарному гуморі. Минулого тижня команда здобула дві перемоги у непростих матчах над “Одесою” і “Хіміком”, що мало дати моральний поштовх команді. Для цього сезону дві перемоги поспіль – більш ніж хороший результат. Втім команда налаштовується лише набирати хід. До “Миколаєва” баскетболісти “Мавпи” поїхали виключно перемагати.

Команда Валентина Берестєна – прямий конкурент у боротьбі за зону плей-оф. В останньому турі “корабели” грали з тими ж суперниками, що і черкасці. І якщо “Одесу” “Миколаїв” зумів дотиснути, то з “Хіміком” команда прикро втратила перемогу. МБК у своєму складі має чимало якісних баскетболістів, тому останнє місце у турнірній таблиці не повинно вводити в оману.

У першому колі “Черкаські Мавпи” на власному паркеті здолали “Миколаїв”, причому це була перша перемога команди у сезоні. Однак з того матчу пройшло багато часу і команди суттєво змінилися.

У “корабелів” грою заправляють американці. Традиційно сильний Кіт Омоера, на щитах свою роботу справно виконує Нейтан Едріен, котрий став лідером команди. Американець у середньому здобуває 17 очок і робить 7 підбирань і є одним із найкращих гравців чемпіонату. У задній лінії є кваліфіковані Деррік Колтер і Дарнелл Едж. Не варто забувати і про українців, серед яких особливо вирізняється Макс Конате.

У “Черкаських Мавп” лідери також набрали гарну форму. Дмитро Скапінцев (11.9+7.6 підбирання) в останньому турі увійшов до символічної збірної туру, якісно відігравши із “Одесою”, а Діон Райт після повернення з карантину видав чудовий перфоманс із “Хіміком”. Словом, у миколаївському спорткомплексі “Надія” очікується чимало цікавих матчапів.

Джерело: сайт БК «Черкаські Мавпи»