“Черкаські Мавпи” у Миколаєві поміряються силами з місцевими баскетболістами

7 Листопада, 2019

Баскетбол. Суперліга.7 листопада, початок о 19:00. Миколаїв, СК «Надія». МБК «Миколаїв» – «Черкаські Мавпи». Онлайн трансляція на сайті черкаського клубу

Після серії домашніх матчів “Черкаські Мавпи” їдуть в гості до Миколаєва. Із місцевим баскетбольним клубом черкаські баскетболісти ще не грали. “Корабели” попри не вдалий старт у чемпіонаті, традиційно вдома непоступливі, тому на “Мавп” чекає непростий матч.

До виїзної гри “Мавпи” підходять після трьох поспіль домашніх матчів Суперліги, а якщо брати до уваги ще й Кубок України, то п’яти ігор! В останніх матчах черкасці здобули дві непрості і яскраві перемоги над статусними та амбітними “Київ-Баскетом” та “Прометеєм”, а потім у видовищному матчі програли кінцівку “Запоріжжю”.

“Миколаїв” цього сезону має лише одну перемогу в активі. Підопічні Віталія Чернія переграли “Харківських Соколів”. Втім попри п’ять поразок, “корабели” в усіх матчах були близькими до успіху. Поразка “Дніпру” всього у 7 очок (73:80), мінімальний програш “Одесі” (73:74). Це свідчить про непоступливість і мість цієї команди. До того ж, керманич “Миколаєва” говорив про важливість підсилення, тому команда протягом сезону ще додасть.

Кістяк “Миколаєва” лишився без змін – Зотов, Онуфрієв, Адедиран на місці. Цьогріч додався до команди Максим Луценко, який вже є лідером команди за результативністю (15.8 очка за гру).

Цього тижня у “Черкаських Мавп” сталася гарна новина. Від травми відновився Володимир Конєв. Але форвард пропустив фактично рік, тому поки далекий від своєї форми і його участь у матчі під великим питанням. Продовжує лікуватися Олександр Кольченко. Не все гаразд і з Джейліном Ейрінгтоном, котрий пропустив два матчі. Тому тренерський штаб черкащан знову розраховує на усічену ротацію і це знову шанс для вихованців клубу, котрі добре себе проявили в останніх турах.

Максим Міхельсон, головний тренер «Черкаських Мавп»:

«По перших турах складно визначити, хто фаворит, а хто аутсайдер. Так, «Миколаїв» стартував не найкращим чином, але з ним завжди були, є і будуть складні матчі, особливо на їхньому майданчику. Останні матчі показали, що кожна команда може «вкусити» і обіграти кожну. Нехай такі клуби як «Миколаїв», «Одеса», «Запоріжжя» та «Харківські Соколи» стартували не зовсім вдало, але вони зараз ще більше небезпечні, адже їм нема чого втрачати і вони будуть намагатися показати свої найкращі якості. Більше того, наскільки я знаю, всі клуби Суперліги, можливо, окрім Києва, ще будуть підсилюватися. Шукають підсилення навіть не на одну, а на кілька позицій. Тому все найцікавіше попереду.

По складу, у нас все без змін. Кольченко ще не відновився, він поїхав до Одеси на обстеження. Конєв повернувся, поїхав з нами, але він поки провів лише кілька тренувань, він дуже далекий від своїх оптимальних кондицій, тому він навряд чи завтра зіграє».

За матеріалами сайту БК “Черкаські Мавпи”

В/П    ОЧКИ

  1. СК “ПРОМЕТЕЙ” (Кам’янське) 6/1     13
  2. БК “ДНІПРО” (Дніпрo)                5/1     11
  3. БК “ХІМІК” (Южне)                      5/1     11
  4. БК “ЧЕРКАСЬКІ МАВПИ”          4/3     11
  5. БК “ЗАПОРІЖЖЯ”                        3/5     11
  6. БК “ОДЕСА”                                     2/5     9
  7. БК “КИЇВ-БАСКЕТ”                       3/2    8
  8. МБК “МИКОЛАЇВ”                         1/5    7
  9. БК “ХАРКІВСЬКІ СОКОЛИ”       0/6   6