Один із найколоритніших легіонерів української Суперліги Парі-Матч Сеад Хаджифейзович дав перше інтерв’ю в Україні

25 Листопада, 2019

Записати боснійського форварда у Черкасах намагалися зі старту сезону. Проте сам боснієць сербського походження просив відстрочку доки не підтягне розмовну. На жаль, українською він не володіє, але у школі вчив російську і за кілька місяців у Черкасах таки зумів пригадати її.

– Що більше всього запам’яталося з першого кола чемпіонату?

– Коли ми граємо вдома – у нас дуже хороша публіка. В нашому залі завжди багато вболівальників і через це грати дуже приємно вдома, вони дають нам енергію. Тож коли ми граємо вдома – ми можемо перемагати будь яку команду Суперліги Парі-Матч.

– Які перемоги були найважливішими і чому?

– В першому колі у нас було дві важливі перемоги над Київ-Баскетом та Прометеєм. Це дві дуже сильні команди. А так як в першому колі у нас була не краща ротація: місяць не грав капітан (ред. Олександр Кольченко), а також Володимир Конєв. Проте, ми зуміли проявити характер та викластися на 100% і перемогти.

– Розкажи про мову. Ти вчив російську коли вчився у школі, так? Відомо, що коли приїхав сюди виникали певні складнощі, яка ситуація зараз?

– Так, вдома в Сербії я вчив російську в школі. Але я не розмовляв російською 16 років. Тому коли опинився в Черкасах я розумію все що мені кажуть, але не завжди можу правильно відповісти.

– Як спілкуєтесь з тренером?

– Тренер говорить на російській, а двом американцям перекладає асистент (ред. Микола Кірсанов), який дуже добре розмовляє англійською. Тож у команді всі один одного чудово розуміють.

– Кого ти вважаєш найсильнішим гравцем цьогорічного чемпіонату?

– Коли ми грали вдома проти Прометея, то в них на позиції п’ятого грав Маєрс. Він дуже сильно грав. І проти нього було дуже важко працювати в захисті, тому певно він.

– Ти граєш в позиції четвертого та п’ятого номерів. Яка позиція для тебе ближче?

– Я люблю грати на позиції важкого форварда. Але на початку сезону в нас була не дуже хороша ротація, тому тренер сказав, щоб я грав п’ятого. І я дуже добре грав в першому колі на цій позиції. Головне при грі на позиції 4-5 номерів це характер та мотивація, якщо грати саме так – то все буде добре.

Більше у відео:

Джерело: mavpabasket.com