Київ-Баскет – Черкаські Мавпи. Анонс матчу

2 Грудня, 2021

Після паузи на матчі збірних Суперліга Windrose поновлюється. Черкаські Мавпи продовжують свою серію виїхних матчів. Цього разу підопічні Максима Міхельсона зіграють із топовою українською командою – Київ-Баскетом.

Анкета гри:
2 грудня, 20:00
Київ
, ПС Венето
Київ-Баскет
 – Черкаські Мавпи
Турнірне становище: 10-4 – 3 місце; 3-12 – 12 місце
Онлайн: Обозреватель, YouTube ФБУ, ВІККА (запис)

В рамках регулярного чемпіонату Суперліги Windrose Мавпи і Київ-Баскет зустрічаються вперше. Гра першого кола була перенесена на пізніший термін. Незважаючи на це, цьогоріч команди вже зустрічалися. Близько місяця тому у Черкасах кияни переграли Мавп у Кубку України – 72:86.

У чемпіонаті Київ-Баскет традиційно серед найсильніших команд та претендентів на золото. Майже повністю змінивши склад, Айнарс Багатскіс перезібрав склад Київ-Баскета і традиційно – це рівна і варіативна команда, де є дві рівні п’ятірки, у більшості матчів тренер застосовує різноманітну ротацію. За такого формату гри складно назвати лідера команди. У Києві потужна задня лінія, де ключовими гравцями є чинний MVP ліги Майк Кеффі, а також Бернард Томпсон. Серед форвардів є Андрій Войналович та американець Гаррет. Ну і роздинкою є найвища передня лінія в Україні, де грає наш вихованець Дмитро Скапінцев і ще один кремезний бігмен Костянтин Анікієнко.

Кияни впевнено грають на трьох фронтах. Йдуть третіми у Суперлізі, вийшли до 1/8 Кубка України та пробилися до наступного етапу Кубка Європи ФІБА. У лізі команда програла всього чотири матчі, остання поразка датована 12-им листопада (86:94 від Одеси).

Черкаські Мавпи в останньому матчі зазнали прикрої поразки в Одесі, хоча контролювали всю гру. До цього команда впевнено здолала сильний колектив – Хімік. Останні півтора тижні черкасці працювали і награвали усі свої зв’язки. Прикрою новиною є травма Сергія Скіри. Молодий центровий в останніх матчах отримував багато хвилин та став відігравати важливу роль в команді. Попри це, у клубі є резерви. Ведеться робота стосовно підсилення передньої лінії легіонером. Зараз команда налаштована дати бій будь-якому суперникові, аби вибратися із дна турнірної таблиці.

http://mavpabasket.com/