Джоко Шаліч: “Моя головна мета – перемагати у Черкасах”

11 Січня, 2022

Останній новачок Черкаських Мавп Джоко Шаліч провів у команді вже тиждень. Сербський баскетболіст покликаний закрити позицію п’ятого номера в команді. Джоко поділився враженнями від перших тренувань у команді та окреслив головні завдання на другу частину сезону в Суперлізі Windrose.

– Джоко, вітаємо тебе у Черкасах. Вже встиг адаптуватися у новому місті?
– Я вже тиждень у Черкасах. Пройшов низку тестів і швидко приєднався до команди, вже тренуюся і адаптувуюся в колективі. Місто невеличке і затишне. Поки що мені все подобається.

– Ти вже провів низку тренувань із Черкаськими Мавпами. Як тебе прийняла команда?
– Перше враження дуже хороше. Команда прийняла мене добре, гравці і тренери дуже відкриті. Зараз допомагають мені якнайшвидше адаптуватися і зрозуміти всі тонкощі гри команди. Атмосфера в колективі і клубі дуже позитивна. Це надихає на подальшу роботу.

– Команда тривалий час була без основного центрового. Зараз ти маєш закрити цю позицію. Які відчуття з цього приводу? Готовий прийняти цю роль?
– Я готовий до всього. Знаю, що в команди були проблеми. Я віддам усі сили, максимум своїх можливостей як у матчах, так і на тренуваннях. Моя головна мета – перемагати у Черкасах. Щоб другу частину сезону ми провели якнайкраще і потішили усіх наших прихильників перемогами. Бачу, що в команді багато молодих гравців, є юні хлопці на моїй позиції. Тому відчуваю перед собою відповідальність допомогти їм зростати, хочу, щоб мій досвід був корисним і для них. Взагалі Черкаські Мавпи – достатньо цікава команда, де різносторонні гравці як за своїм стилем, так і віком.

– Що ти знав про українську Суперлігу перед приїздом?
– Я не знав дуже багато. Дізнавася у знайомих гравців, агент розповідав. Знаю, що Суперліга дуже сильна цього сезону. Я знаю Азовмаш, який раніше ставав чемпіоном України, знаю Будівельник, який грав у Євролізі. Знаю кількох гравців в Україні, зокрема Олександра Липового. Також, знаю, що до мене тут грав Дарко Балабан. Я знаю, що це за гравець, щоправда не знайомий з ним. Також мій хороший знайомий – Сеад Хаджифейзович,  він грав у Черкасах.

– Сеад – улюбленець черкаських уболівальників. Що він тобі розповідав про Черкаські Мавпи?
– Він говорив мені, що в Черкасах дуже хороші люди. Клуб і організація Черкаських Мавп добре ставиться до гравців, все на високому рівні. Розповідав, що на матчах особлива атмосфера, тому я з нетерпінням чекаю зустрічі з уболівальниками, щоб пересвідчитися в цьому на власні очі. Зараз же, по перших днях, переконуюся, все, що казав Сеад – правда.

– Що ти найбільше полюбляєш робити на паркеті? Який твій стиль?
– Найбільше люблю – вигравати матчі. Це найголовніше для мене. Стосовно ігрових нюансів, я готовий робити все, що від мене вимагатиме тренер. Звичайно, я великий гравець, тому основна моя місія – захищати кошик і трисекундну зону, втім я можу виконати і триочковий кидок, якщо це необхідно. Словом, для мене важливо, допомогти команді. Персональна стистика тут на другому плані, головне – перемагати з командою. Решта підтягнеться.

– Що скажеш про Черкаси, як тобі місто?
– Поки, я не до кінця розібрався. Я приїхав сюди зі своєю сім’єю – дружиною і сином. Вони – все для мене. Нам  досить затишно у Черкасах. Пройде трохи більше часу, впевнений, дізнаємося більше про місто і знайдемо улюблені місця. Зараз нам все подобається.

http://mavpabasket.com/