БК «Запоріжжя», залишившись вп’ятьох, здобув героїчну перемогу над «Черкаськими Мавпами»

23 Грудня, 2019

Після феєричної перемоги над лідером суперліги – БК «Прометей», черкаська команда у завершальній грі у 2019 році не зуміла виграти у аутсайдера

Переповнений лазарет не завадив Запоріжжю, підходячи до матчу у статусі андердога, розгромити суперника у першій половині. До травмованих Кожем’якіна та Шевченка додались лідери команди Рендольф та Сіммонс, а вже по ходу другої чверті господарі втратили і Дмитра Липовцева, який також отримав пошкодження.

Все це не завадило команді Плеханова виграли першу половину з рахунком 50:30. Господарі реалізували 9 з 15 триочкових, причому капітан команди Андрій Мироненко закинув 5 дальніх атак за 100% влучності. При цьому запоріжці домінували на щитах, мали набагато кращий відсоток реалізації, зробили більше результативних передач та вдвічі менше втрат, ніж у Мавп, які не були схожими самі на себе.

Колектив Максима Міхельсона провів ледь не найгірший ігровий відрізок в сезоні: 30 очок за половину, 20% реалізації кидків з гри та 10 втрат в матчі проти далеко не повноцінного складу запоріжців відправили гостей у роздягалью за у 20 очок відставання.

Втрати у Запоріжжя продовжились вже у третій чверті, коли за 5 персональних фолів гру достроково завершив Столлворт, 18 очок та 9 асистів якого були важливим внеском в перевагу господарів. Мавпи, в свою чергу, зуміли прокинутись після великої перерви і, скориставшись втратами суперника, скоротили відставання до 9 очок.

Вже на другій хвилині заключної чверті Запоріжжя через перебір фолів втратив і Антона Буца — у розпорядженні Валерія Плеханова залишилось 5 гравців! І навіть на цьому проблеми для Плеханова не завершились — через розсічення наприкінці матчу майданчик змушений був залишити Ілля Нємцу, замість якого “на одній нозі” на заключні хвилини вийшов Дмитро Липовцев. Ну а Мавпи тим часом робили все, щоб дотиснути знекровленого суперника і в заключну хвилину суперники входили за 6 очок переваги господарів. Неймовірно, але Запоріжжя втримав перевагу!

Залишившись з Міхеєвим, Тітовим, Мироненком, Сандулом та травмованим Липовцевим на майданчику колектив Валерія Плеханова, незважаючи на безліч втрат та помилок, зберіг переможний рахунок, здобувши перемогу у найбільш драматичному матчі сезону.

Гравці Запоріжжя продемонстрували неймовірний характер і вдруге перемогли Мавпи — 85:80.

Баскетбол. Суперліга України. Чоловіки

Турнірна таблиця станом на 23.11.2019

Виграші/Перемоги    Очки

  1. “ПРОМЕТЕЙ” (Кам’янське)                        10/5                         25
  2. “ХІМІК” (Южне)                                              9/5                          23
  3. “ДНІПРО” (Дніпрo)                                      10/2                          22
  4. “ЧЕРКАСЬКІ МАВПИ”                                 7/7                           21
  5. “ОДЕСА”                                                           7/7                           21
  6. “ЗАПОРІЖЖЯ”                                             5/11                           21
  7. “КИЇВ-БАСКЕТ”                                           8/4                           20
  8. “МИКОЛАЇВ”                                               5/9                            19
  9. “ХАРКІВСЬКІ СОКОЛИ”                         1/12                            14

За матеріалами fbu.ua