Вихованець черкаського баскетболу прокоментував результативний дебют за «Бостон»

10 Жовтня, 2023

Атакувальний захисник «Бостон Селтікс», вихованець БК «Черкаські Мавпи» Святослав Михайлюк поділився думками після передсезонного матчу НБА з «Нью-Йорк Нікс» (107:114).

В дебютній грі за “Селтікс” Михайлюк набрав 15 очок і став третім за результативністю в команді після Пейтона Прітчарда (21) і Делано Бентона (20). За першу половину матчу Михайлюк набрав 11 очок і був кращим скорером “Селтікс”.

“Нікс” перемогли, що розчаровує, але я просто радий грати і змагатися на паркеті. Я проводжу в НБА вже шостий сезон, тому розумію. як все працює. Принципи в кожному клубі майже однакові, відрізняються лише імена, тому адаптуватися не так важко. Я приїхав в Бостон передчасно, щоб вивчити гру команди і пристосуватися до виступу разом з партнерами. До чого найбільше доводиться пристосовуватися? В нашій команді багато гравців рівня плей-оф. Треба вчитися вибудовувати свою гру так, щоб вони могли найкращим чином виконувати свою роботу.

Взаємодія з Делано Бентоном і Ошей Бріссеттом? Це різні баскетболісти. Делано – розігруючий. Ошей – гравець захисного плану, але він може бути агресивним у нападі і на підбираннях, забивати триочкові. Бріссетт має широкий набір навичок, що є цінним для команди. Чи маю я “зелене світло” в атаці? Коли отримую можливість для відкритого кидку. то завжди кидаю. Так роблять всі гравці. Це правильно, так буде і в майбутньому”, – сказав Михайлюк.

Джерело: basket.com.ua