Баскетбольні вболівальники повертаються на трибуни

11 Січня, 2024

Міністерство молоді та спорту України внесло відповідні зміни до Наказу № 1587 від 28.05.2022 «Про деякі питання проведення всеукраїнських спортивних заходів в умовах воєнного стану» в пункті про безпеку, відповідно до протокольного рішення засідання Кабінету Міністрів України від 1 грудня 2023 року № 133.

Завдяки внесеним змінам глядачі зможуть бути допущені на трибуни спортивних змагань за умови дотримання відповідного безпекового протоколу.

При цьому кожен зал має проходити процедуру допуску до проведення матчів з глядачами. Головним критерієм – є наявність бомбосховища у радіусі 500 метрів від місця проведення змагань. Кількість уболівальників також регулюватиметься індивідуально під кожен зал. Першим баблом з уболівальниками, після великої перерви стане тур у Луцьку 12-14 січня.

Федерація баскетболу України була одним з найбільших лобістів питання повернення вболівальників на трибуни – тричі від імені ФБУ направлялись відповідні листи на ім’я міністра молоді і спорту, а 13 листопада президент Федерації баскетболу України Михайло Бродський звернувся з листом до прем’єр-міністра України Дениса Шмигаля щодо повернення глядачів на трибуни.

Джерело: ФБУ