Топ-5 матчів Святослава Михайлюка в сезоні 2019-2020 в НБА

19 Червня, 2020

Вихованець «Черкаських Мавп» а зараз гравець «Детройта» отримав за шанс і закріпився в НБА.

Не вразивши ЛеБрона Джеймса своїми снайперськими здібностями, Святослав Михайлюк в середині дебютного сезону в НБА поїхав в кризовий Детройт, де далеко не відразу отримав шанс проявити себе. Досить зазначити, що після обміну в Пістонс в лютому 2019 року вихованець Черкаських Мавп до кінця сезону провів лише три матчі, в яких за 20 хвилин набрав всього 6 очок.

Статус Михайлюка в Детройті став змінюватися в сезоні 2019-2020. Сві отримав кредит довіри від тренерського штабу Пістонс на чолі з Дуейном Кейсі, а коли основний снайпер команди Люк Кеннард з травмою тривалий час відправився в лазарет, українець взяв на себе його функції і показав, за рахунок чого збирається надовго затриматися в НБА.

Сезон 2019-2020 у виконанні Святослава Михайлюка – це триразове збільшення середньої результативності (з 3,2 очка до 9,0), елітні 40% реалізації триочкових, якісний прогрес в навичках розігруючого і перші натяки на набуття тієї стабільності, без якої у жодного одного снайпера немає довгострокового майбутнього в НБА.

18 січня 2020: Детройт – Атланта 136:103

Чому в топі: особистий рекорд результативності, елітна кидкова ефективність.

Статистика: 25 очок (9 з 11 з гри, 5 з 7 триочкових, 2 з 2 з лінії штрафних), 2 підбирання, 3 результативні передачі.

У січні Михайлюк фактично став головною атакуючої опцією другої п’ятірки Детройта, а кульмінацією вдалого відрізка Святослава став виїзний матч в Атланті – за 29 хвилин Сві накидав в кільце однією з найгірших оборон ліги рекордні в кар’єрі 25 очок і став автором четвертого найрезультативнішого перформансу українців в НБА після Олексія Леня (33 очка), Віталія Потапенка і Станіслава Медведенка (по 26 балів).

15 січня 2020: Бостон – Детройт 103:116

Чому в топі: висока результативність проти топ-команди Сходу, кращий в команді атакуючий момент, автор головного «хайлайту» матчу.

Статистика: 21 очко (6 з 9 з гри, 5 з 8 триочкових, 4 з 5 з лінії штрафних), 5 передач.

У минулому сезоні у фанів Детройта було не так багато приводів пишатися своєю командою. Виїзна перемога над Бостоном стоїть осібно в цьому списку. І Михайлюк прийняв безпосередню участь в організації «апсету». Святослав поряд з Маркіффом Морісом (23 очка, 9 з 14 з гри) став лідером другого юніту Детройта і зробив все, щоб захистити перевагу, здобуту зусиллями Дерріка Роуза і Секу Думбія.

Того вечора у Михайлюка на TD Garden виходило все – українець активно «поливав» з дуги, роздав 5 ассистів на будь-який смак (загравав бігменів під кільцем і знаходив на дузі Морріса) і відзначився шикарним влучанням під сирену в кінцівці третьої чверті. Цей шалений кидок дозволив Святославу засвітитися в топ-10 моментів дня – дрібниця, але приємно.

25 січня 2020: Бруклін – Детройт 121:111

Чому в топі: висока результативність, хороша робота на своєму щиті.

Статистика: 19 очок (7 з 15 з гри, 3 з 8 триочкових, 2 з 2 з лінії штрафних), 5 підбирань, 3 результативні передачі.

Ще один матч з ударного для Михайлюка січня. Святослав в матчі з Нетс вперше в кар’єрі відіграв більше 35 хвилин і гідно впорався з підвищеним навантаженням в атаці, помітно перевершивши за кидковою ефективностю лідерів Детройта Андре Драммонда і Дерріка Роуза, які в тому матчі на двох викинули з гри незадовільні 18 з 42.

Зазвичай Михайлюк близько 70% своїх очок набирає з триочкової дуги, але в матчі з Брукліном Святослав кілька разів результативно проривався під кільце, одного разу підтримав швидкий відрив і відзначився зовсім нетиповим для себе степ-беком і точним кидком з середньої дистанції.

1 грудня 2019: Детройт – Сан-Антоніо 132:98

Чому в топі: кращий атакувальний рейтинг в команді, другий в команді показник +/-, відмінна кидкова ефективність.

Статистика: 13 очок (5 з 6 з гри, 2 з 3 триочкових, 1 з 2 з лінії штрафних), 2 підбирання.

Детройт вдосталь покуражився в матчі з Сан-Антоніо, а Михайлюк став одним з головних творців найбільшої перемоги Пістонс в минулому сезоні. З українцем на майданчику Детройт розмазав команду Грегга Поповича з різницею в 30 очок, а самому Святославу вистачило 6 кидків з гри, щоб набрати 13 очок і стати третім найрезультативнішим у команді.

У тому матчі атакуючий рейтинг Михайлюка склав неймовірні 182 очка на 100 володінь при середніх показниках в Детройті в 135,8 бали. При цьому за рівнем залучення в матчі з Сан-Антоніо Святослав опинився тільки на восьмому місці.

5 січня 2020: Лейкерс – Детройт 106:99

Чому в топі: другий за результативністю в команді, кращий в команді за перехопленнями, кращий на майданчику за кількістю точних триочкових.

Статистика: 14 очок (4 з 7 з гри, 4 з 6 триочкових, 2 з 2 з лінії штрафних), 2 передачі, 3 перехоплення.

На початку року Михайлюк повернувся в Лос-Анджелес вперше з моменту з Лейкерс – не потрібно зайвий раз нагадувати, наскільки принциповою ця гра була для українця. Хоча Святослав в тому матчі отримав лише 7 кидків з гри, це не завадило йому стати другим найрезультативнішим у команді після Дерріка Роуза.

Символічно, що в матчі з Лейкерс Михайлюк показав те, чого так бракує нинішній команді Френка Фогеля. Поодинці Сві реалізував з-дуги всього на 2 кидки менше, ніж його колишні одноклубники разом узяті.

 

 

 

 

 

Джерело: ua-football.com