Баскетболісти БК «Черкаські Мавпи» завершили літній тренувальний збір

3 Липня, 2020

Перший тренувальний табір «Черкаських Мавп», який команда влаштувала після карантину, завершено.

Протягом червня основна баскетбольна команда Черкас разом із великою кількістю вихованців баскетбольної школи клубу працювала на відкритому повітрі. Для гравців, котрі були без баскетболу більше двох місяців, такий табір пішов на користь.

Склад «Черкаських Мавп» на цей збір – максимально омолоджений. Серед досвідчених, хто минулого року грав у Суперлізі Парі-Матч – Нікіта Руслов, Іван Ткаченко, Дмитро Скапінцев, Ігор Сергеєв, Олег Бондаренко, Дмитро Нагорний та Нікіта Воєвода. Цей склад суттєво розбавили гравцями дубля та команд баскетбольної школи «Черкаських Мавп». Візначимо, що з більш досвідченими баскетболістами табір пройшли 16-річні та 15-річні вихованці клубу.

Нікіта Руслов, гравець «Черкаських Мавп»:

«З березня були без баскетболу на весь період карантину. Вхід у роботу був не надто складним, адже як ми зібралися, ніхто не форсував нашу підготовку. Працювали поступово із плавним збільшенням навантаження. Зараз відчуваємо себе значно краще. Всі знаходяться у більш-менш однаковій формі, у досить-таки непоганій. Виконували дуже багато роботи для покращення нашого рухливого апарату, координації, серйозний арсенал технічних елементів, зміцнювали різні групи м’язів».

Головне завдання збору – подивитися найближчий резерв основної команди «Черкаських Мавп», попрацювати з перспективними вихованцями, які через кілька років зможуть претендувати на потрапляння до складу.

Протягом місяця команда займалася практично щодня. Команда змінювала локації – відкритий майданчик, парк, тренажерна зала, пляж. На цьому зборі тренерський штаб відточував ті нюанси, які під час сезону не завжди вдається охопити. Робота над технікою, координанцією, зміцнення м’язів опорно-рухливого апарату, різноманітні ігрові елементи. Серйозний акцент на фізичну підготовку не робили, адже це збір посеред міжсезоння. Закладати фундамент ОФП будуть уже на підготовчому до сезону зборі.

Після цього табору команда пішла у відпустку. Усі гравці отримали індивідуальні завдання. Щоправда молоді вихованці баскетбольної школи будуть залучені до юнацьких та юніорських збірних України.

А вже у серпні «Мавпи» зберуться для повноцінного першого тренувального збору, в якому готуватимуться до нового сезону Суперліги. На серпневий збір слід очікувати на появу в команді і новачків.

Нагадаємо, що «Черкаські Мавпи» зберегли у своєму складі лідера минулого сезону Сеада Хаджифейзовича.

Джерело: mavpabasket.com