А. Бондаренко: «Спортивні перемоги на міжнародній арені важливі для підтримки наших воїнів та уособлення сили духу української нації»

5 Квітня, 2022

Міський голова Черкас Анатолій Бондаренко разом зі своїм заступником Сергієм Тищенком привітали із золотом чемпіонату Європи з боксу серед жінок до 22 років, який проходив у Хорватії, Кароліну Махно.

Під час зустрічі дівчина розповіла, як їй далася ця перемога та разом із її тренером Андрієм Мальованим обговорили спортивні плани.

– Перемога Кароліни в цей складний для нашої країни час – це більше за медаль та звання, – прокоментував міський голова Анатолій Бондаренко. – Це – уособлення міці, сили духу та нескореності всієї української нації. А шлях, який пройшла Кароліна, аби врешті вийти на ринг, демонструє всьому світу, що ми – мужні, сміливі й готові боротися до останнього. В умовах війни в кожного свій фронт. Перемоги наших спортсменів на міжнародній арені, на честь яких Гімн України звучить у всьому світі, – це теж підтримка наших воїнів та мотивація для них.

22-річна Кароліна Махно родом із Чернігівської області. Нині навчається в Черкаському національному університеті імені Богдана Хмельницького. У боксі – з 9 років, тоді на перше тренування її привів брат, який нині боронить нашу Україну.

– Я хотіла поїхати на ці змагання, аби довести, що наша країна сильна, нашу націю не здолати та підтримати своїм виступом наших воїнів, – розповідає дівчина. – На п’єдесталі найбільше пишалася тим, що я з України. Весь світ аплодував нам…

Щоб здобули медаль чемпіонки Європи, Кароліна Махно пройшла важкий шлях із Черкас додому та евакуацію з Чернігівщини. У цьому їй допоміг перший заступник міського голови Черкас Сергій Тищенко. Дівчина зізнається: провела у дорозі майже двадцять годин під ворожими обстрілами.

– Я хочу подякувати тренеру Андрію Володимировичу за підготовку й підтримку спортсменки, – прокоментував Сергій Тищенко. – У ці складні часи, коли в країні війна, наша Кароліна самовіддано б’ється на рингу в Хорватії на чемпіонаті Європи та дарує свою перемогу всій нашій Україні!

Додамо, участь у турнірі в Хорватії брали 216 чоловіків та 103 жінки. Кароліна Махно за золоту медаль зійшлась проти Карабін Ейбхе з Ірландії у ваговій категорії 75 кг.

Нині Кароліна Махно готується до навчально-тренувальних зборів у Берліні, після чого – планує поїхати на чемпіонат світу, який проходитиме в Туреччині.

Джерело: chmr.gov.ua