Огляд матчів 17 туру чемпіонату України з футболу (аматори, група №2). +Відео ігор

8 Липня, 2020

З усіх команд чемпіонату, найбільше мячів у ворота суперника забив МСК «Дніпро» (Черкаси).

ФК Чернігів-ЮСБ – Атлет (Київ) – 2:0

Голи: Кохановський, 15, 72

ФК Чернігів-ЮСБ: Радич, Галстян, Борщ©, Руденко, Сердюк, Мчедлішвілі (Зенченко, 84), Кривобороденко (Мироненко, 75), Романченко, Кравченко (Фалько, 81), Конопко (Лазаренко, 72), Кохановський. Запасний: Новобранець. Головний тренер: Вадим Постовий.

Атлет: Комаренко, Швець, Тищенко, Руснак, Козачок (Костюк, 69), Мовчан, Кавун (Теймуров, 66), Колесник (Яценко, 62), Гребенюк©, Чіпак (Русан, 54), Липовий. Запасний: Шкуренко. Головний тренер: Дмитро Мурашенко.

У минулому турі ФК Чернігів-ЮСБ прикро втратив очки в матчі з Рубіконом, та ще й залишився без півзахисника Макаренка, який зламав руку. Було це, до слова, на стадіоні «Атлет». А тепер у гості до «тигрів» заїхали й самі атлетівці. Почали вони здорово – з небезпечного штрафного, який, втім, втратили через те, що у пробиваючого поїхала нога. А от чернігівці повели в рахунку чи не в першій атаці. Руденко зарядив довгу передачу, захист киян не синхронізувався із воротарем і Анатолій Кохановський елегантно перекинув м’яча через Комаренка – 1:0. А вже після перерви досвідчений новачок господарів, який дістався їм після зняття з турніру бахмацького Агродому, забив вдруге. Цього разу Анатолій Кохановський головою замкнув подачу Кравченка з правого флангу – 2:0. Перша літня перемога підопічних Постового, і вже четвертий матч у їхній безпрограшній серії, яка тягнеться ще з жовтня місяця (по 2 перемоги та нічиї, м’ячі 10:1).

 

МСК Дніпро (Черкаси) – ФК Біла Церква – 3:0

Голи: Авер’янов, 42, Чорний, 59, Норенко, 90+1

Дніпро: Панченко©, Шурубура (Дашко, 90+1), Молоков (Кулик, 76), Онищенко, Логвиненко, Орел, Авер’янов, Білоус (Масоха, 65), Чорний, Сторчоус, Краснюк (Норенко, 85). Запасний: Самойленко. Головний тренер: Ігор Столовицький.

ФК Біла Церква: Скворцов©, Хабло, Вієра, Скорба, Минзар (Супоцінський, 62), Костенко (Матвійчук, 71), Шевчук (Лешенок, 56), Білоус, Еванг, Сисоєв (Стрелько, 81), Бамба. Запасний: Горбатюк. Головний тренер: Вадим Мандрієвський.

Оновлений Дніпро чекав у гості такого ж, як і він претендента на Другу лігу – ФК «Біла Церква». Господарі, природно, володіли ігровою ініціативою і зусиллями активних Сторчоуса, Авер’янова та Чорного могли виходити вперед ще на початку зустрічі. Натомість, ледве не пропустили самі –у ФК Біла Церква Білоус після прострілу Еванга не влучив у ворота з убивчої позиції – кута воротарського майданчика.

Зате перед перервою у господарів спрацювала блискавична комбінація. Логвиненко діагоналлю від центра поля запустив у прорив через лівий фланг Сторчоуса, який  знайшов у центрі карного майданчика Авер’янова, і Максим спокійно пробив повз голкіпера – 1:0. Після перерви вдалося подвоїти рахунок завдяки видовищній багатоходівці: Сторчоус протягнув м’яча з центра поля й підключив зліва Молокова, чий простріл з близької відстані замкнув Вадим Чорний – 2:0. А третій гол гості «наварили» самі, коли не розібралися між собою під час ауту, а спритний Артем Норенко обійшов воротаря й забив у порожні ворота – 3:0.

Дніпро під керівництвом Столовицького здобув сім очок у трьох зустрічах при співвідношенні м’ячів 10:2. Просто космос для недавнього одноосібного аутсайдера, який мав наймолодший склад команди у чемпіонаті.

Відео гри ТУТ:

ЛНЗ-Лебедин (Лебедин) – Вікторія (Миколаївка) – 0:0

ЛНЗ-Лебедин: Козаченко, Парфьонов, Кондратюк, Листопад, Калинич©, Сафонов, Доронін, Мачуленко (Коломієць, 90+3), Поступаленко (Зуєвич, 90+4), Пуш (Котляр, 57), Грицай (Локтіонов, 46). Запасний: Дейнеко. Головний тренер: Василь Гречаний.

Вікторія: Зарубін, Михайлюк, Яценко©, Чередниченко, Шевченко, Касьянов, Гранкін, Скепський (Черніков, 65), Кузьмін (Акімов, 83), Борисенко, Аржанов. Запасні: Зінченко, Без’язичний, Нелін. Головний тренер: Артем Радіонов.

Попередження: Парфьонов, 36, Сафонов, 42, Кондратюк, 59, Поступаленко, 59, Мачуленко, 78, Гречаний (гол.тр.Л), 79, Акімов, 88, Листопад, 90, Козаченко, 90+4

Вилучення: Сафонов, 67 (повторне попередження)

Супер-матч двох найкращих команд центральної групи очікувався з великим інтересом – обидві вони посилилися, причому, гравцями не нижче, ніж із Favbet Ліги, Першої ліги ПФЛ та зарубіжних чемпіонатів. Обидві команди настільки привчили до своїх успіхів, що кожна гра між ними сприймається як подія. У першому колі, наприклад, на Сумщині з різницею в один м’яч виграв ЛНЗ-Лебедин. Матч-відповідь у другому колі почин результативності не підтримав. І взагалі, вийшов рваним, спекотним і «сухим».

Коли господарі вже стояли на полі під сонцем, неспішно вийшли дати їм бій і гості. Втім, більше атакував саме ЛНЗ. Спроби пройти через фланги інколи призводили до перспективних навісів, але ні Поступаленко, ні Грицай до м’яча не діставали. А зміщення з флангу Мачуленка з ударом у площину воріт не особливо напружило досвідченого Зарубіна.

У свою чергу, Вікторія намагалася розрізати захист приймаючої сторони акцентованими передачами на Аржанова. Одного разу досвідчений форвард опинився на вбивчій позиції, але поспів за ним Листопад, «заглушивши» удар. А коли гостям діставалися стандарти, то м’яч ішов повз ворота – навіть при найкращих спробах пробити, як у Касьянова. Дальні ж удари також не йшли – як у того ж Касьянова та Борисенка зі сторони гостей, або ж Грицая зі сторони господарів.

Значно оживив гру в другому таймі вихід досвідченого Локтіонова – він і сам по воротах бив, і здорово підіграв, «падаючи» на лівий фланг. Зокрема, міг забивати з його передачі Мачуленко. Але в меншості лебедицям було важко дотиснути суперників, які на своїй половині грали досить організовано – рефері виписав Лебедину дев’ять карток, одна з яких виявилася другою для Сафонова (фол у центрі поля проти Касьянова), так що 23+ хвилини господарі догравали в меншості, і матч докотився до нульової нічиєї.