Футбол. Чемпіонат Черкащини (вища ліга). «Родень» (Канів) – «УТК» (Паланка) – 0:5

12 Липня, 2020

11.07.2020,  м. Канів, 3-й тур вищої ліги Чемпіонату Черкаської області з футболу.

“Родень” (Канів) – “УТК” 0:5 (0:3)

Арбітри: Труба С., Залозний В. , Железняк Р .

“Родень”: Луценко (46, Смаголь), Лизогуб, Штих, Шульга, Левченко (60, Анікєєнко), Семенченко (82, Цьопа), Басистий (46, Сторчоус), Мельниченко, Циба, Волошенко (25, Секрет), Приймич (68, Булига).

“УТК”: Щербина (76, Решетило), Дудник (72, Думенко), Яловенко, Подколзін, Лут, Новіков, Горобець (70, Любченко), Потапов (54, Троян), Єжаченко (61, Рудь), Король (46, Ібрагім), Лебедєв (67, Лісовий).

Голи: Подколзін (30), Лебедєв (36), Потапов (45), Рудь (74, 81).

Попередження: Смаголь (74).

В цьому матчі був очевидний фаворит і перебіг матчу не поставив такі твердження під сумнів. Канів теж дочекався нарешті футболу. І відчув на собі смак “карантинного” футболу – глядачам заборонено було доступ на трибуни а команди проходили традиційні вже температурний скрінінг і інструктаж перед грою не лише від тренера а ще й від медпрацівника.

Чим вирізнявся матч в Каневі, так це те, що гравці розминулися не лише під палючим сонцем а і в димку від сауни, що тепер в приміщенні прямо на стадіоні! Потім понесло взагалі добрячим димом – десь поряд в місті вирувала пожежа і чутно було сирени машин вогнеборців. Але це не відволікло гостей від основного їх завдання. Вони з перших хвилин захопили ініціативу. І так нею не поступалися і до фінального свистка.

Нереалізація самими ж створених моментів тепличникам залишала рахунок незмінним аж пів години. Повірте – при такій кількості моментів то було забагато. Вже на 2 хвилині Лебедєв міг замкнути передачу справа. На 5 хвилині Король не “пробив” голкіпера з гострого кута. А за хвилину той таки Артем взагалі мав чистий вихід сам на сам з воротарем , але зарядив метрів з десяти в нього! На 12 хвилині Лебедєв бив головою з кута воротарського (вище). На 18 хвилині розкішна розмашиста атака завершувалася ударом Новікова зльоту з 17 метрів – знову вище! На 26 хвилині чудовий момент був у Потапова, але він так і не встиг пробити!

Зрозуміло, що така кількість рано чи пізно мала перерости в якість. Але Казанюк з лави запасних акцентував увагу підопічних, що ціна кожного момента важлива! Явно з прицілом на майбутнє. І в останній треті тайму тепличники явно з більшим ККД діяли в завершальній стадії. На 30 хвилині Віталій Горобець увірвався в штрафну і подав на дальню штангу. Євген Єжаченка скинув під удар і Дмитро Подколзін ледь не порвав сітку воріт! 0:1. За шість хвилин знову справа пройшла передача. Тепер від Потапова. Владислав Лебедєв тут зіграв класно – в оточенні двох захисників пробив точно. 0:2. А перед самою перервою Євген Лут знайшов пасом по центру на лінії штрафної Романа Потапова і той перекинув голкіпера. 0:3.

По перерві картина не змінилася. Змарнував на 52 хвилині момент Роман Потапов. Прорвався по центру, але затягнув з ударом і зблизився. Черговий сплеск момент стався знову після “водопою”. На 71 хвилині лише розкішний сейв голкіпера врятував “Родень” після удару Ібрагіма з 7 метрів. За 2 хвилини Новіков випередив голкіпера і бив головою з лінії штрафної, але захисник дістав м’яча на лінії воріт.

А потім два гарних голи забив Артем Рудь. Спочатку він був першим на добиванні після штрафного від Євгена Лута. І влучно пробив в ближній кут. А за 7 хвилин він був першим на м’ячі після подачі зліва і пробив точно тепер в дальній кут! Артем цілком міг і хет-трик оформити. Але на 89 хвилині Сергій Троян після гарної передачі Яна Лісового бив з кута воротарської. А якби побачив партнера, набігаючого паралельно, то Артем міг і в порожні ворота занести м’яча…

Очікувана переконлива перемога “УТК”. “Родень” же не здається і бореться за футбол у своєму місті, за що йому і щирий респект! Адже славне місто Канів не заслуговує залишитися без футболу…

Ну а за тиждень битва чемпіонів області двох попередніх сезонів – “УТК” прийматиме “Альтаїр”.

Джерело: umanfootball.com.ua