«МСК «Дніпро» (Черкаси) є структурним підрозділом КП «Центральний стадіон»

21 Жовтня, 2019

Ігор Коломоєць «Черкаському спорту» уточнив деякі деталі стосовно муніципального спортивного клубу «Дніпро» (Черкаси), де він є почесним президентом

– Ігоре Анатолійовичу, деякі футбольні функціонери останнім часом допускають, на нашу думку, некоректні висловлення стосовно діяльності МСК «Дніпро» (Черкаси)?

– Така кампанія проти нашого муніципального спортивного клубу розгорнута вже давно і на неї ми не звертаємо уваги. Річ у тім, що там нічого не відповідає дійсності, тому ми на незрозумілі закиди у бік нашого клубу не реагуємо. При цьому хочу ще раз нагадати при яких обставинах і для чого був створений спортивний клуб «Дніпро».

Так склалося, що у Черкасах і області діє велика кількість дитячо-юнацьких спортивних шкіл, де розвиваються ігрові види спорту. Проте до літа 2018 року випускники цих шкіл після їх закінчення, а це юнаки і дівчата 16-18 років, не мали можливості продовжувати далі систематично займатися спортом, з перспективою проявити себе на більш високому рівні. Таким чином наш спортивний клуб «Дніпро» став таким собі «ліфтом» між дитячо-юнацьким і дорослим спортом. До речі, суттєвим поштовхом, якщо не головним, до створення такого клубу стало припинення існування футбольної команди «Черкаський Дніпро», коли наш обласний центр залишився без великого футболу. У зв’язку з цим терміново на базі КП «Центральний стадіон» за підтримки Черкаської міської ради був створений муніципальний спортивний клуб «Дніпро», де першою командою, яка ввійшла до складу клубу, була юнацька футбольна команда дев’ятнадцитерічних гравців, яка відразу взяла участь у чемпіонаті України з футболу.

А вже станом на сьогодні ми маємо дві футбольні команди, які виступають, відповідно, у чемпіонаті України серед аматорів та чемпіонаті U-19. До старту у чемпіонаті України серед команд першої ліги у нас готуються дві дівочі команди: одна команда футзальна, а інша волейбольна. МСК «Дніпро» спільно з КДЮСШ №1 у чемпіонаті України з футзалу серед команд вищої ліги (U-17) представлятиме команда юнаків.

– На початку своє діяльності клуб задекларував, що до його складу входитимуть лише місцеві спортсмени.

– Так, ми дотримуємось вибраного шляху і у складах наших команд виступають вихованці ДЮСШ Черкас і області. А, наприклад, виступ МСК «Дніпро» (Черкаси) у чемпіонаті України серед аматорських дорослих команд, де наші футболісти у своїй групі є наймолодшими, викликає повагу з боку суперників, коли вони дізнаються, що у складі черкаської команди грають лише місцеві хлопці.

– Ігоре Анатолійовичу, поясніть – спортивний клуб «Дніпро» (Черкаси) є відокремленою юридичною особою чи ні?

– На жаль, чи на щастя я декого розчарую. Річ у тім, що спортивний клуб «Дніпро» створений на базі комунального підприємства «Центральний стадіон» і є його структурним підрозділом. У тих змагання, де команди нашого клубу беруть чи братимуть участь, це відповідає їхнім регламентним нормам.