УТК впевнено долає впертий спротив «Авангарду»

3 Серпня, 2020

УТК – «Авангард» 3:0 (2:0)

Умань. Центральний стадіон

Арбітри: Коливай, Цибулько Є., Ястремський

УТК: Щербина, Дудник (82, Бровченко О.), Подколзін, Думенко, Лут, Новіков, Горобець (85, Лісовий), Єжаченко (59, Троян), Потапов, Король (46, ібрагім), Лебедєв (46, Раковський)
Авангард: Сліпчак, Пашківський, Трегубов, Баранюк, Попик, Носенко (77, Семенів), Семенищ, Оксамітній (87, Білаш), Піддубний (82, Морганюк), Гут, Віслевський.
Голи: Подколзін (23), Лебедєв (31), Ібрагім (68)

Попередження: Семенищ (65), Лут (75)

Вилучення: Семенищ (72, повторне попередження)

В черговому турі чемпіонату області тепличники на центральному стадіоні в Умані приймали «Авангард» з Монастирища. Поразка в попередньому матчі в Городецькому не залишала господарям шансу на помилку. І з огляду на турніру таблицю матч проти команди з нулем набраних очок не мав викликати побоювань. Але хто слідкує за чемпіонатом області, той був в курсі, що «Авангард» чинить спротив всім суперникам. В стані тепличників були в темі, а відтак недооцінки суперника не могло бути. А тому налаштовувалися на боротьбу. Власне це і принесло результат у вигляді перемоги.

Гості досить впевнено розпочали матч. Хоча прогнозовано саме господарі відразу спробували прибрати до рук всі важелі керування грою, але «Авангард» чітко продемонстрував – не збирається лише сидіти в окопах по лінії своє штрафної. І лише в середині тайму «УТК» таки підібрали ключі до чужих воріт. Причому зробив це центральний захисник Дмитро Подколзін чудовим дальнім ударом метрів з 25-ти. Доречі, в центрі оборони тепличників Олександр Казанюк вдався до змін. Незамінна до цього часу пара центрбеків складала з Дмитра Подколзіна і Святослава Яловенка. По мотивам і програного Базису матчу і взагалі стартового відрізку чемпіонату тренер не зовсім вдоволеним був діями в обороні (ну як факт те, наприклад, , що до цього дня тепличники пропускали в кожному турі). Поки що вдався до заміни одного з пари оборонців. Можливо це стало певним стимулом задуматися і проаналізувати дії всім. Буду сподіватися, що забитий гол посприяє ще і позитивному налаштуванню на подальшу турнірну дистанцію і конкретно Дмитра Подколзіна. Як не згадати футбольний афоризм : напад виграє матч а оборона чемпіонат.

Досить швидко господарі закріпили успіх. Тепер забив вже нападник. Владислав Лебедєв випередив голкіпера і з кута штрафної перекинув. Ну а гольову видав зі своєї половини Віталій Горобець. Віталій панував в опорній зоні і часто розганяв звідти атаки господарів.

В перерві Казанюк вдався до заміни відразу обох своїх молодих форвардів. Вийшли на поле Раковський та Ібрагім. І прийнялися своїми діями доводити аргументованість своїх амбіцій на більше часу на полі. Але «Авангард», який було дещо знітився після подвійного удару в середині першого тайму, знову виглядав зібрано і не збирався здаватися, що бувало часто в попередні роки (та варто згадати минулорічний погром з двозначним рахунком). Так гра і тривала. Перевага господарів була справедлива. Як і справедливо для гостей було те, що погромом не пахло.

Тепличники таки довели справу до формального великого рахунку (так в футболі прийнято називати перемоги з різницею в три і більше м’ячі). Господарі подали кутовий. Раковський на ближній штанзі виграв повітря і продовжив політ м’яча. А в штиковому бою у воротарському Ібрагім був найспритнішим. Гості при цьому апелювали до арбітра – мовляв у атакуючих була гра рукою. Скажу там – можу припустити, що підстави для невдоволення гостей могли бути. Відео ще не переглядав, сам момент бачив через об’єктив фотоапарата. Тому категоричним не буду. Можливо арбітр не розгледів в сутолоці. Можливо я помиляюся.

А ось в моменті з вилученням гравця буду більш впевненим. Томущо перебував поряд. І висловлю свою, хай і суб’єктивну але впевнену точку зору. Арбітру напевне не варто було бути таким жорстким у прийнятті рішення. Гра не була грубою чи нервовою. Цей момент взагалі був ігровим біля бокової лінії. Гравець «Авангарду» був невдоволений рішенням арбітра. Щось буркнув не так щоб на весь стадіон. В принципі формально підстави для попередження були. Якби то в гравця була перша картка, то, як більше для профілактики, то можливо. Але вилучати гравця, то було занадто жорстко. Склалося враження, що арбітр просто забувся, що в цього гравця вже було попередження. А коли дістав жовту, то червону не показати не міг…

Вилучення лише зайве мобілізувало гостей. Вони не “розсипалися”, гідно дограли. Господарі в підсумку здобули заслужену перемогу. Але і гостям я б не кидав каміння докорів.

Футбол Уманщини від Ігоря Соболенка