Подробиці перенесеного матчу 13 туру чемпіонату Черкащини з футболу серед команд вищої ліги «Базис» – «Златокрай» – 3:2

22 Жовтня, 2019

У цій зустрічі футболісти кочубіївського «Базиса» здобули девяту поспіль перемогу у чемпіонаті.

19 жовтня о 15:00. Стадіон «Базис», с.Кочубіївка

«Базис» — «Златокрай» 3:2 (2:0)

«Базис»: Клименко, Чернишенко, Мачульський, Каплюченко, Тарасюк, Тастанкулов, Смілянець, Попсуй, Гріщенко, Долгоп’ятов, Янчук

«Златокрай»: Манжела, Безгуба, Гуд, Дровольський, Зоря, Кіт, Коркішко, Котелюх, Лобов, Логвіненко, Сутула.

Голи: Янчук (30, 51), Смілянець (41) — Зоря (54), Гуд (59).

Здобувши в попередньому турі перемогу над «УТК», — «Базис» зумів закріпитися в статусі одного з головних фаворитів на завоювання Чемпіонства в цьому році. Втім, для того, щоб залишитися в цьому статусі, команді потрібно було здобувати, ще як мінімум дві перемоги проти вкрай серйозних опонентів. Першим із трьох фінальних матчів розіграшу Чемпіонату став матч із золотоніським «Златокраєм-2017». Перемога над представниками Золотоноші фактично гарантувала б «Базису», як мінімум, срібні нагороди. «Златокрай» же, в свою чергу, у випадку поразки, в кращому разі, міг розраховувати лише на бронзові нагороди. Отож, на вболівальників очікувала справжня битва за медалі.

Старт матчу, обидві команди провели максимально обережно. Що «Базис», що «Златокрай» не поспішали стрімголов мчати до атаки. Ціну матчу розуміли всі. Проте, поступово кочубіївці на правах господарів заграли дещо гостріше, та почали створювати моменти біля воріт «Златокраю». На дальні удари наважилися – Гріщенко та Попсуй, втім м’яч в обох випадках пройшов поруч з воротами. Проте, на 30-й хвилині рахунок таки було відкрито. Попсуй довгою подачею знайшов Янчука, який в дотик пробив. Голкіпер відбив м’яча, втім першим на добиванні виявився той таки Сергій Леонідович. З другої спроби в Манжели шансів не залишилося. Гол ніяк не повпливав на перебіг подій на полі. Команди продовжили вкрай обережно грати, а на 41-й хвилині гри «Базис» знову знайшов шпарину в обороні гостей. Смілянець зумів вирватися віч-на-віч з Манжелою та впевненим ударом в кут подвоїти перевагу своєї команди. Другий гол, здавалося, дещо підкосив гостей, що могло цілком вилитися і в третій пропущений м`яч. Втім, удар Долгопятова Манжела парирував. З тим і пішли на перерву.

Другий тайм. З перших хвилин гравці «Златокраю» кинулися рятувати гру, великими силами пішовши до атаки. «Базис», в свою чергу, сконцетрувався на контргрі, що й принесло свої результати. Спершу відмінна комбінація «Базису» завершилася сейвом Манжели, а за декілька хвилин, після удару від Янчука, страж воріт «Златокраю» був уже безсилий. Втім, перевага «Базису» в три мячі тривала лише три хвилини. Майже відразу Зоря ударом головою зумів скоротити відставання своєї команди. Через п’ять хвилин гравець Златокраю знову переправляє мяча до сітки воріт «Базису», втім за мить до цього арбітр зафіксував фол в атаці. І, відразу в наступному моменті «Базис» повинен був закривати всі питання в грі. Янчук прорвався віч-на-віч із голкіпером, але на цей раз переможцем дуелі став Манжела. На 69-й хвилині матчу, Гуд гарматним пострілом метрів з тридяцти скорочує відставання до мінімуму. Напруга зростає. Вболівальникам згадується перша зустріч команд цьогоріч, коли «Базис» мав повну перевагу у грі, втім на останніх хвилинах гри розтратив гандикап і зазнав поразки. Проте, цього разу захист «Базису» на чолі із Клименком зумів втримати потрібний результат.

Дякуючи перемозі над «Златокраєм», «Базис» впритул наблизився до Чемпіонства. Залишився найважчий крок – «Альтаїр». Команда відмінно збалансована у всіх лініях – в сладі якої грає кращий гравець минулорічного Чемпіонату та ціла когорта відносно молодих та вкрай досвідчених на обласній арені гравців.  Отож, 26 жовтня о 15:00 на стадіоні села Кочубіївка пройде один з найважливіших  матчів в історії футбольної команди СК «Базис».

Джерело: scbazys.co.ua