«У МСК «Дніпро» філософія незмінна – дати можливість місцевим футболістам проявити себе у чемпіонаті України»

11 Вересня, 2020

Директор черкаського муніципального спортивного клубу «Дніпро» Юрій Гончаров «Черкаському спорту» прокоментував старт футбольної команди у чемпіонаті та кубку України

– Я повністю розумію усі ті тривоги вболівальників, після перших двох матчів «Дніпра» у національних футбольних турнірах. Розумію, що серед вболівальників є ті, яким потрібні лише перемоги і місця, – відзначає Юрій Андрійович. – Але незважаючи на це, більшість вболівальників з розумінням відносяться до філософії нашого клубу, яка передбачає надання випускникам наших дитячо-юнацьких спортивних шкіл можливості грати після їх закінчення на більш високому рівні – у чемпіонатах України. До речі, такої філософії дотримуємося і при формуванні інших команд, що входять до складу нашого МСК «Дніпро» – футбольної U-19, футзальних (дівчата, хлопці), волейбольної (дівчата), регбі-7.

Щодо нашої дорослої футбольної команди, то є можливість укомплектувати їх більш досвідченими гравцями з інших регіонів, з іншою мотивацією і філософією.  Але у МСК «Дніпро» ціль незмінна, яку ми дотримуємося з самого заснування – серпня 2018 року – дати можливість місцевим футболістам проявити себе у чемпіонаті України».

Так, ми з нашою молодою за віком командою беручи участь у змаганнях серед дорослих йдемо на випередження. Спочатку, торік, дев’яднадцятирічним складом спробували свої сили у дорослому чемпіонаті області. Потім цим же складом грали у чемпіонаті країни серед аматорських команд країни. Проте я переконаний, що ми робимо все правильно і те, що із середнім віком гравців у 20 років (один з найменших серед 26 команд другої ліги – примітка «Черкаського спорту») дебютували у II лізі чемпіонату України є правильним рішенням.

Я не став би б порівняти склад нашої команди і склади її попередніх суперників – ФК «Метал» (Харків) і НК «Верес» (Рівне), які укомплектовані досвідченими футболістами за плечима більшості яких від 150 до 300 матчів на професіональному рівні, у тому числі і Прем’єр-лізі. Також не робив би трагедії з поразок від цих потужних команд. Ігри з «Вересом» та «Металом» мають стати для нашої команди уроком на майбутнє. А те, що потенціал у черкаських футболістів є продемонстрував другий тайм кубкової зустрічі з командою з Рівного. На думку футбольних фахівців і вболівальників цей відрізок поєдинку наші футболісти провели на досить таки пристойному рівні.

Переконаний, що наша команда з кожним матчем додаватиме у грі і позитивні результати прийдуть.