УТК вперше в своїй історії здобуває перемогу в Драбові

18 Вересня, 2020

«Альтаїр» (Драбів) – УТК (Паланка) 1:6 (0:2)

17 вересня 2020 р. Чемпіонат Черкаської обл. Вища ліга. 11 тур. смт Драбів. Стадіон «Колос».

Арбітри: М.Погорілий (Кам’янка), Є.Цибулько (Канів), В.Шланчак (Городище).

Делегат-інспектор: Г.Фощій (Черкаси).

«Альтаїр»: Я.Магльований, В.Аджубей (В.Александров, 46), О.Гопка, В.Олефір, В.Таранушич (С.Мисюра, 41), А.Вакуленко (А.Олійник, 46; В.Погрібний, 62), Д.Бреус, Я.Халілов, СДєдов, В.Зоря, А.Манасян.

УТК: О.Сорокін (В.Щербина, 86), С.Коломієць (С.Дудник, 86), О.Тарасенко (Д.Думенко, 86), Д.Подколзін, Є.Лут (С.Троян, 73), В.Горобець, С.Новіков (А.Любченко, 83), Р.Потапов, Я.Поплавка, А.Король (В.Лебедєв, 66), М.Ібрагім (О.Раковський, 77). Тренер: О.Казанюк.

Голи: В.Зоря (89 пен.) – М.Ібрагім (29, 67), В.Горобець (31), Р.Потапов (59), В.Лебедєв (82, 90+2).

Поєдинок розпочався із 16-ти хвилинної затримки – делегат-інспектор раптово вирішив за кілька хвилин до початку гри проявити цинічність в знанні та застосуванні карантинних обмежень. «Запарканний» футбол – то є прояв зневаги та бездушності до вболівальників.

Матч розпочався із удару з розвороту від Артема Короля – шкіряна куля просвистіла над поперечиною воріт драбівчан. На протилежній половині поля Віталій Зоря розрізною передачею вивів один в один Дениса Бреуса: півзахисник «Альтаїру», зблизившись із голкіпером, пробив повз дальню стійку. Під час чергової атаки Віталій Зоря фактично із кута карного майданчика ледь не поцілив у дальній кут воріт приїжджої команди.

Повною несподіванкою стали два голи уманчан протягом трьох хвилин: голкіпер драбівчан виявився не готовим до ударів Муніра Ібрагіма та Віталія Горобця.

Відразу після перерви воротар УТК на виході перехопив шкіряну кулю в ногах у Дениса Бреуса. Гості не забарилися із відповіддю – удар Артема Короля зневолював рикошет від захисника драбівчан.

Далі були чергові два голи від «тепличників»: Роман Потапов, промчавши флангом, пробив повз Ярослава Магльованого, а який неймовірний дальній удар вийшов у Муніра Ібрагіма – м’яч, обстукавши обидві стійки, затріпотів у сітці воріт.

«Альтаїр» не покладав надії забити хоча б гол престижу. На удар зі стандарту Дениса Бреуса зреагував Олексій Сорокін: від рук голкіпера шкіряна куля поцілила у поперечину.

Пішовши ва-банк, «Альтаїр» наразився на ще більші неприємності – Владислав Лебедєв, буквально продавивши захисника драбівчан, довів рахунок у матчі до непристойних 0:5.

За хвилину до завершення основного часу гри Святослав Дудник порушив  правила у власному карному майданчику проти Віталія Зорі – і сам «постраждалий», чітко розвівши по кутам, реалізував 11-метровий удар.

Останньою «крапкою» у грі став результативний постріл та оформлення дубля від Владислава Лебедєва. У підсумку маємо 1:6 на користь УТК, який вперше в своїй історії здобуває перемогу в Драбові.

Звитяга у звітному матчі надає уманчанам гарний шанс врятувати сезон, натомість «Альтаїр» ризикує не потрапити до трійки призерів обласного чемпіонату.