В.Орел: «Здобуте перше турнірне очко у грі з принциповим суперником повернуло впевненість у своїх силах»

24 Вересня, 2020

Капітан головної футбольної команди МСК «Дніпро» (Черкаси) В’ячеслав Орел дав ексклюзивне інтерв’ю «Черкаському спорту» та запросив вболівальників підтримати команду в матчі проти ФК «Реал Фарма»  на «Черкаси-Арені» у неділю (27.09.2020). Початок гри о 16:00.  

Вячеславе, наскільки важливо для вихованців місцевого футболу мати шанс грати у МСК «Дніпро», де ставка робиться на своїх?

Для нас і для тих, хто зараз грає на дитячо-юнацькому рівні, це дуже важливо, тому що це можливість вихованцям черкаського футболу виступати на професіональному рівні у своїй місцевій команді. Ми отримали шанс показати свої найкращі якості дома та зацікавити грандів українського футболу.

Як у «Дніпрі» вибирають капітана команди?

У нашій команді капітана обрав головний тренер Ігор Столовицький.

Що входить в обов’язки капітана?

Підтримувати дисципліну в команді, допомагати молодшим гравцям на тренуваннях і не тільки, створювати дружній мікроклімат.

Питання, яке багатьох цікавить – як це бути капітаном однієї з наймолодших команди другої ліги?

Не зовсім важко, можливо так само, як і в більш віковій команді, але я відчуваю додаткову відповідальність за молодих гравців.

Ви брали час на роздуми, чи одразу погодились стати капітаном?

Ні, не брав. Головний тренер сказав, що я буду  виводити команду на наступні ігри і я прийняв це рішення з гордістю та легкістю.

Як ви піднімаєте бойовий дух партнерам по команді перед грою і під час матчу?

Перед матчами ми спілкуємось у роздягальні та обговорюємо проблемні моменти, які треба виправити, також налаштовую гравців на перемогу. Під час матчу, якщо хтось помиляється, то підтримую і заспокоюю цього гравця, якщо не зробити цього вчасно, то буде ще більше помилок у грі.

Хто в команді відповідає за почуття гумору?

За почуття гумору в команді відповідають Максим Авер’янов і Вадим Чорний.

Кого в команді можна назвати головним законодавцем моди?

У нас в команді ніхто особливо не виділяється модними речами та шокуючими образами.

Чи підтримуєте зв’язок з одноклубниками за межами футболу?

Звісно, ходимо на прогулянки, запрошуємо один одного на дні народження.

З ким спілкуєтесь найбільше?                                      

З Максимом Авер’яновим, ми з дитинства займаємось футболом разом, можна сказати, що наші батьки спілкуються, як родичі.

Чи є у вас якісь традиції чи прикмети перед важливою грою?

Традицій немає. Я людина не забобонна, тому в прикмети не вірю.

– Чому ви вибрали саме 7 номер, він для вас щось означає?

Це мій улюблений номер, також під цим номером грає мій кумир.

У 2 турі команда здобула свій перший заліковий пункт у грі з «Черкащиною», це додало «Дніпру» впевненості у своїх силах?

– Звісно. Після першої гри чемпіонату було важко у психологічному плані. Ми програли матч з таким рахунком досвідченій команді, тому нам важливо було швидко повернути впевненість.

Ви грали проти своєї колишньої команди – «Черкащини», наскільки цей матч був для вас принциповим?

Цей матч особисто для мене був надпринциповим через колишні проблеми з керівництвом того клубу. Навіть перед самим матчем було багато неприємних розмов, саме тому хотілось довести їм і собі, що ми чогось варті.

Керівництво робить ставку на молодь. На вашу думку, чи зможе «Дніпро» з цим складом боротися за топ – 5 у своїй групі?

В нас молода та недосвідчена команда, в якій більше половини гравців ніколи не грали на професіональному рівні. То ж будемо намагатися посісти якнайвище місце у турнірній таблиці. Але останніми – ми точно не завершимо сезон.

– Вячеславе, а ти памятаєш, свої перші кроки у футболі?

Займатись футболом я почав у 9 років. Перша команда була «Дніпро-80» Черкаси.

Як звали вашого першого тренера та що можете сказати про нього і взагалі наскільки важливим для футболіста у майбутньому є його перший тренер?

Моїм першим тренером був Ігор Столовицький, він заклав в мені футбольний фундамент, після якого було набагато легше перейти у дорослий футбол, тому я дуже вдячний йому.

Хто ваш улюблений футболіст, з якого ви берете приклад?

Мій кумир Кріштіану Роналду, а з гравців, які грають за моєю позицією, то подобалась гра Хаві Ернандаса та Андреса Іньєсти.

Назвіть свої три найкращі футбольні якості?

Бійцівський характер, точні передачі та відбір м’яча.

Після тривалого карантину вболівальники починають відвідувати матчі з участю МСК «Дніпро». На скільки важлива думка вболівальників для вашої команди?

Думка справжніх вболівальників, які підтримують нашу команду – нас хвилює, але загалом ми не зациклюємось на  цьому. Користуючись нагодою закликаю всіх вболівальників приходити на стадіон та підтримувати нашу молоду команду. Також запрошую усіх на найближчий наш матч проти одеського ФК «Реал Фарма», який відбудеться на «Черкаси-Арені» у неділю (27.09.2020) і почнеться о 16:00.

Спілкувався Дмитро Саражин