Футболісти МСК «Дніпро» у рівній боротьбі мінімально поступилися одному з лідерів чемпіонату України (II ліга)

20 Листопада, 2020

20 листопада 2020р. Чемпіонат України. ІІ ліга, група «Б».12 тур.  м.Черкаси. «Арена-Черкаси».

МСК «Дніпро» (Черкаси) – «Металург» (Запоріжжя) – 0:1 (0:0)

Арбітр: Євтухов Д. (Дніпро)

Асистенти арбітра: Парасунько О.(Київ) і Капленко О. (Кропивницький)

4 арбітр: Шкурченко О. (Черкаська обл.).

Спостерігач арбітражу:Тендера В. (Київ)

Голи: Сарапій (61 хв.)

МСК «Дніпро»: А.Баккі, К.Дашко (Д.Шурубура, 44), Є.Онищенко, К.Молоков (А.Норенко,73), В.Орел, Б.Вініченко (А.Масоха,87), М.Авер’янов, В.Лобода, В.Чорний, Д.Фхакадзе (А.Кулініч, 90+2), Я.Савісько (І.Дувняк, 80)

Запасні: В.Коломоєць, Д.Шведенко, Є.Меркулов.

Головний тренер: Ігор Столовицький

«Металург»: Я.Котляров, Е.Сарапій, Д.Бєлоусов, М.Воробєй, Є. Шалфєєв, Д.Крапивний, В. Польовий, Є.Підлепенець (Ю.Сачко, 90+2), О.Остапенко, Є.Коваленко (Д.Олійник,69), О.Сидоров (Б.Могильний,60),

Запасні: Д.Хмеловський, І.Загоруйко, О.Моісеєнко, Д.Сидоренко

Головний тренер: Володимир Микитін

До цієї зустрічі черкаська команда підійшла не в оптимальних ігрових кондиціях, оскільки через коронавірус пропустила два матчі попередніх турів.

На початку зустрічі гості зробили спробу забити «швидкий» гол, але кілька їхніх масованих атак не мали успіху. А от на 6 хвилині гри контратака дніпрян ледь не завершилася голом: Чорний розрізним пасом вивів Савіська сам на сам з гокіпером запорізців, але нашому Ярославу не вдалося обіграти Ярослава з «Металурга» – Котляр переправив кінчиками пальців м’яч на кутовий. Під час розіграш кутового вже Вініченко з вигідної позиції бив по воротах суперника, але удар вийшов не сильним і неточним.

У відповідь «Металург» організовує кілька швидких атак, але господарі поля у захисті грають надійно. Варто відзначити швидкий перехід черкащан із захисту в атаку і це створювало металургівцяв певні проблеми.

На 20 хвилині гри гості подали два поспіль кутові: обидва рази захисники дніпрян діють уважно і відводять загрозу від воріт. Через 5 хвилин у черкащан Чорний класно пройшов з м’ячем лівим флангом, вбіг у штрафну, але зробити пас своєму партнеру не вдалося – захисники заблокували цей удар. Виконання кутового удару цього разу у господарів поля був не таким гострим, як на старті гри.

Незважаючи на активність польовий гравців обох команд, у воротарів роботи не так багато.

Станом на 35 хвилину зустрічі темп гри у порівнянні з початком дещо впав і м’яч частіше знаходився у центрі поля. Команди намагаються організовувати багатоходові атаки.

На завершальній хвилині другого тайму знову Савісько після ідеального пасу від Лободи виходив сам на сам з воротарем «Металурга» і знову не зумів переграти Котляра. Щоправда у тій ситуації напрошувався пас вліво на Чорного, який був один вже перед пустими воротами. Єдине, що виправдовує Савісько, це його вік – Ярославу тільки 18 років.

Перший тайм закінчився внічию – 0:0.

Дещо гостріше другу половину зустрічі почав «Металург» і протягом  7 хвилин подали три кутові, а згодом свій третій кутовий біля воріт опонентів розіграли черкащани, але справу до завершального прицільного удару довести не вдалося.

На 58 хвилині зустрічі нереалізацією гольового моменту «відзначилися» і запорізці – шкіряна куля після удару Коваленка влучила у стійку воріт. Проте через три хвилини  після розіграшу сьомого кутового біля черкаських воріт, Сарапій ударом головою відкрив рахунок у зустрічі – воротар був безсилий зреагувати на удар впритул.

Зрозуміло, що дніпряни були налаштовані вирівняти ситуацію і організували кілька якісних атак, але справа до прицільного удару станом на 70 хвилину зустрічі не дійшла.

Із 70 по 80 хвилину у черкащан відбулися дві заміни, з метою освіження своїх атакувальних дій.

З наближенням завершальних хвилин зустрічі гра обох команд втратила свою стрункість: дніпряни прогнозовано бажали зрівняти рахунок і атакували, а гості не закривались на своїй половині поля і також бажали забити гол.

До основного часу гри арбітр компенсував три хвилини. Протягом цих хвилин дніпряни зробили все можливе щоб вирівняти ситуацію, але свисток арбітра проінформував про завершення гри.