14-й гол черкащанина Артема Довбика в УПЛ сезону 2021/22 рр.

10 Грудня, 2021

Нападник СК “Дніпро-1” Артем Довбик відзначився забитим голом у виїзному маті 18-го туру української Прем’єр-ліги проти ФК “Маріуполь”. Гра завершилася перемогою приїжджої команди із рахунком 3:0.

Довбик із 14-ма забитими голами одноосібно очолює гонку бомбардирів УПЛ.

Активність дніпрян далася взнаки: Дубінчак сміливо пішов на навіс і отримав удар у голову від Кащука – жовта картка маріупольцю і пенальті, який чітко реалізував Довбик! Після цього кращий снайпер чемпіонату у продовж кількох хвилин двічі гостро діяв у чужому карному майданчику. Спочатку Артем небезпечно прострелив, але м’яч до Назаренка не дійшов, а у наступній атаці завдавав потужний удар під гострим кутом, проте не влучив у ціль.

Перед самою перервою Довбик протягнув м’яч по флангу і віддав пас Піхальонку, який знайшов у карному майданчику Назаренка, проте Олександр пробив у сітку з зовнішнього боку.

Вже на початку другого тайму Довбик міг оформлювати дубль, коли нападника на побачення із голкіпером пасом п’ятою вивів Гуцуляк, але Артем не зубів переграти Турбаєвського. А після навісу зі штрафного Піхальонка Довбик удруге спрямував м’яч у сітку воріт господарів і спочатку гол було зараховано, проте асистент VAR десь в епізоді побачив офсайд.

На 63-й хвилині Довбик знову виходить сам на сам із голкіпером, але в чергове дуель виграє воротар.

На 73-й хвилині матчу VAR утретє втручається в гру, тепер після фолу Мампассі на Гуцуляку, визначаючи де саме було порушення правил і у підсумку було призначено другий 11-метровий удар у матчі, але тепер до м’ячу пішов Піхальонок, який зробив рахунок 2:0!

Дніпряни продовжили трощити суперника і після атаки правим флангом за участю Гуцуляка і Лучкевича, Білл замикає передачу Валерія, тим самим забиваючи свій перший гол в складі «Дніпра-1» — 3:0!