УЄФА затвердила новий формат єврокубкових турнірів, який набуде чинності з початку сезону 2024-25

11 Травня, 2022

Груповий раунд Ліги чемпіонів проходитиме у форматі єдиної ліги, де кожна із команд проведе вісім матчів проти восьми різних суперників (по чотири — вдома та на виїзді).

Загальна кількість учасників Ліги чемпіонів зросте з 32 до 36 клубів. Додаткові чотири місця розподілятимуться таким чином:

-одна путівка – третій команді чемпіонату, чия футбольна федерація посідає п’яте місце у рейтингу країн (нині – Франція);

-одна путівка – чемпіону обраної країни, що розширить кваліфікацію через “Шлях чемпіонів” з чотирьох до п’яти клубів;

-по одній путівці — представникам федерацій, чиї команди показали найкращий результат у попередньому сезоні (за підсумками цього сезону такими стали б Англія та Нідерланди).

Вісім найкращих команд у загальній таблиці отримають прямі путівки до 1/8 фіналу, а команди, що посіли 9-24 місця, боротимуться за вихід до наступного раунду через особисті зустрічі у плей-оф.

Аналогічні зміни стосуватимуться Ліги Європи (вісім матчів для кожної команди у груповому форматі ліги) та Ліги конференцій (шість матчів).

При цьому єврокубкові матчі продовжуватимуть проводити посеред тижня. Загалом груповий формат ліги у всіх трьох єврокубках триватиме 10 тижнів, а кожен з турнірів отримає по власному ексклюзивному тижню.

Тепер новий формат єврокубків, узгоджений з клубами та національними лігами, мають затвердити на зборах Виконавчого комітету УЄФА.

Джерело: sportarena.com