Детальніше про гру «Кубку Героїв ЗСУ» з футболу СК «Ватутіне» – ФК «УТК»

5 Липня, 2022

«Кубок Героїв ЗСУ». 3 тур. 2 липня . м.Ватутіне. Арбітри: Залозний В , Колесник В., Шланчак М.

“Ватутіне” – “УТК” (паланка)1:5

“Ватутіно”: Хоміч, Трегубов, Пужанівський, Голубєв (84, ???), Микитенко (57, Погрібний), Гладкий, Білоус Вен., Білоус Вл., Король (70, Карбовський), Кобець (80, Волинець), Єжаченко.

“УТК”: Щербина (84, Лущій), Дудник (57, Рябченко, 81), Твердоух, Любченко, Лут (81, Кирпатий), Здирко (64, Рудь), Лісовий (86, Казанюк), Горобець (64, Ткач), Потапов (81, Рябошапка), Зоря, Король (61, Юшков).

Голи: Білоус Вен. (37) – Потапов (41, 61), Король (52), Зоря (57, 72)

Попередження: Король (20), Трегубов (34), Голубєв (60), Ткач (89)

Заключний матч першого кола (турнір то стрімкий!) тепличники проводили у Ватутіне. Після втрати очок в домашньому матчі з «Тальним» можна було очікувати від «УТК» стрімкого старту в цій зустрічі. Але сталося якраз навпаки – гості академічно увійшли у гру. Без зайвої метушні, але і без якоїсь родзинки у діях. Господарям такі дії суперника особливих проблем не створювало. Ну хіба що можна згадати супер-моменту Артема Короля на 10 хвилині, коли він чисто вийшов сам на сам з голкіпером. Але тоді ватутінцям підфартило – м’яч поцілив у поперечину.

Ватутінці за такого розкладу і собі пробували знайти щастя біля чужих воріт, організовуючи вилазки. Тут відмітив би Владислава Білоуса, який лівим флангом пробував на швидкості зіграти. Правда, і тут без якихось наслідків для команди, що захищалася. Ну і взагалі – глядачі (а їх зібралося чимало) зливи гольових моментів у першому таймі не побачили. За настроями трибун було помітно, що настрою то їм не псувало – уболівальники були задоволені, що їх команда гідно протистоїть як бачилося всім фавориту. Годі тоді говорити, що сталося на трибунах, коли господарі у рахунку повели! Єжаченко розігнав контратаку лівим флангом, перевів м’яч на протилежний край. Там він дійшов до Веніаміна Білоуса. Досвідчений гравець завдав удару. Рикошет і м’яч у сітці! 1:0!

Але, як кажуть, не довго музика грала. Вже за 4 хвилини Віталій Горобець у притаманному йому стилі пішов на прорив-пролом прямо по центру оборони суперника! Він обіграв кілька суперників і увірвався вже у карний майданчик! Залишалося метрів з 11 до воріт! Але захисник ціною відвертого фолу, упіймавши на стегно, таки зміг зупинити політ Горобця. Пенальті. Роман Потапов холоднокровно його реалізовує і зрівнює рахунок. 1:1. Так команди і пішли на перерву. Хоча після реалізованого пенальті гості претендували ще на призначення 11-метрового. Здирко пробивав з кута воротарського. Але м’яч поцілив у руку оборонця. І оминув ворота. Арбітр розцінив, що то не гра. Ну «гра\не гра» рукою у футболі то стародавня забавка – щоб було про що поговорити у перерві чи після гри. Ми в цю забавку гратися не будемо, зекномимо чорнила і папір))))

У другому таймі гра кардинально змінила характер. Гості помітно прибавили, увімкнувши якусь наступну передачу. У господарів на це відповіді не знайшлося. До того ж у тепличників і з реалізацією все було добре. Спочатку вдало у чужому карному майданчику зіграв Король, перетворивши асист від Євгена Лута у гольовий. Потім Віталій Зоря взяв на себе ініціативу і прорив завершив влучним ударом. Потапов замикав простріл впритул. Зоря з прострілу Рябченка того ж таки правого флангу теж забивав зблизька. 1:5 і в середині другого тайму питання про переможця було знято.

Після цього команди аж геть не припинили грати. Але кілька разів голкіпери рятували свої колективи і рахунок не змінився.

Джерело: umanfootball.com.ua