Склад СК «Дніпро-1» поповнився ще двома вихованцями футболу Черкащини

30 Липня, 2022

За повідомленням клубного сайту СК «Дніпро-1» (м. Дніпро) були оформлені угоди з шістьма новими футболістами, серед яких двоє вихованців черкаського футболу.

Зокрема новачками клубу стали: воротар Владислав Рибак (оренда у «Металіста» на 1 рік) і Володимир Танчик (контракт на 2 роки)

Таким чином гравцями СК «Дніпро-1» на цей час є вже троє вихованців футболу Черкащини – до Артем Довбика додалися Владислав Рибак і Володимир Танчик.

ВЛАДИСЛАВ РИБАК

Владислав Рибак народився 5 липня 2001 року у с.Кочубіївка, Уманського району, Черкаської області і є вихованцем «УТК-ДЮСШ» (Умань) та КЗ ВОДЮСШ «Нива» (Вінниця). Ігрову кар’єру розпочав в аматорському клубі «Базис» (Кочубіївка) –  23 матчі (26 пропустив) – в чемпіонаті Черкащини. Далі він провів три сезони у складі луганської «Зорі»: 10 матчів (14 пропустив) у першості U-21 і 10 матчів (9 пропустив) у першості U-19. Минулий сезон голкіпер розпочав у складі донецького «Олімпіка»: 10 матчів (8 пропустив) у Першій лізі і 2 матчі (4 пропустив) у Кубку України. Узимку перейшов до харківського «Металіста», але через скасування чемпіонату не провів за клуб жодного офіційного матчу.

ВОЛОДИМИР ТАНЧИК

Володимир Танчик народився у Черкасах 17 жовтня 1991 року. За свою довгу ігрову кар’єру змінив чимало професійних клубів, виступаючи в Україні за «Княжу», «Львів», «Севастополь», донецький «Олімпік», одеський «Чорноморець», львівські «Карпати» і харківський «Металіст», а за кордоном за польські «Рух» (Хожув) і «Стоміл» (Ольштин), а також угорський «Дьїрмот».

Статистика виступів гравця наступна: Україна: УПЛ – 62 матчі, 7 голів, Перша ліга – 150 матчів, 18 голів, Друга ліга – 30 матчів, 4 голи, першість U-21 – 22 матчі, 5 голів, Кубок – 12 матчів, 1 гол. Польща: Екстраклясса – 8 матчів, Перша ліга – 36 матчів, 5 голів, Третя ліга – 4 матчі, 1 гол, Кубок – 3 матчі. Угорщина: Вища ліга -3 матчі, Кубок -2 матчі.

За юнацькі збірні України провів 5 матчів, забив 1 м’яч.