Черкащанин у третьому матчі поспіль забиває за «Шахтар» U19 (Донецьк)

2 Вересня, 2022

Олександр Ющенко з Черкас, як у попередніх двох матчах, знову відзначився забитим голом  

«Рух» U19 (Львів) – «Шахтар» U19 (Донецьк) – 2:2 (1:2)

Голи: 0:1 Сігеєв (13), 1:1 Непейпієв (20, пен.), 1:2 Ющенко (30), 2:2 Слюбик (90)

«Шахтар» U19: Твардовський (к), Пушкарьов (Векленко, 85), Савченко, Роспутько, Булеза, Лосенко (Дрозд, 76), Хромей (Янович, 40), Сігеєв, Микитишин (Чуйко, 40), Ющенко (Цуканов, 85), Погорілий

Перший небезпечний момент на 6-й хвилині створили господарі після подачі з кутового та удару головою від Холода – Твардовський на місці. «Шахтар» відповів потужним ударом Ющенка під поперечину, який Герета перевів на кутовий. Натомість уже після подачі зі стандарту Сігеєв виграв верхову боротьбу на ближній штанзі та відкрив рахунок. «Рух» одразу ж активізувався і на 20-й хвилині заробив право на 11-метровий – порушення Пушкарьова у власному штрафному проти Непейпієва, який реалізував сам постраждалий. На 30-й хвилині «гірники» вийшли вперед – Ющенко відзначився більярдним ударом у правий нижній кут, забивши в третьому матчі поспіль. Зазначимо, що наприкінці першого тайму Оскар Ратулутра здійснив вимушені заміни через ушкодження Хромея й Микитишина.

Другий тайм точно повторив початок матчу, адже Холод знову був активним після стандарту «Руха», проте цього разу гравець влучив у штангу. Загалом господарі більше контролювали м’яч, а «Шахтар» грав за рахунком. Утім перевага у володінні м’ячем довго не конвертувалася в реальні гольові моменти для «Руха». Тільки наприкінці поєдинку господарі зуміли відігратися після стандарту, коли Слюбик успішно зіграв на добиванні після сейву Твардовського. У компенсований час відмінну нагоду для гола змарнував Погорілий, пробивши точно центром воріт Герети. «Шахтар» видає результативну нічию у виїзному матчі з «Рухом».

6 вересня команда Оскара Ратулутри розпочне виступи в груповому раунді Юнацької ліги УЄФА матчем із «Лейпцигом».

Джерело: ФК «Шахтар»