Півзахисник «Шахтаря» Іван Петряк прокоментував поразку від «Лейпцига» (0:4)

3 Листопада, 2022

У заключному турі групового етапу Ліги Чемпіонів вихованець смілянського футболу провів весь матч

Шахтар – РБ Лейпциг 0:4

Голи: Крістофер Нкунку 10, Андре Сілва 50, Домінік Собослаї 62, Дані Ольмо 68

Шахтар: Анатолій Трубін, Тарас Степаненко, Артем Бондаренко (Дмитро Криськів 82), Богдан Михайліченко, Михайло Мудрик (Андрій Тотовицький 74), Микола Матвієнко, Лассіна Траоре (Данило Сікан 60), Георгій Судаков (Невен Джурасек 60), Єфім Конопля (Лукас Тейлор 60), Іван Петряк, Валерій Бондар

– Що було найскладнішим у грі з “Лейпцигом”?

– У них фізично сильна команда, а швидкий гол нас надломив, і вже треба було відкриватися. Вони скористалися нашими помилками, ми ж не змогли забити, хоча кілька хороших моментів було. “Лейпциг” свої моменти реалізував.

– Після виходу до Ліги Європи на матч із “Лейпцигом” не вистачило емоцій?

– Я не згоден. Ми готувалися, емоцій було достатньо, тренер нас дуже мотивував. Ми хотіли перемогти, але це футбол. Повторюся: швидкий гол усе вирішив. Нам потрібна була лише перемога, і нормально, що команда почала відкриватися, тож ми й програли.

– За що “Шахтар” боротиметься у ЛЄ?

– Життя покаже. Зараз ми готуємось до чемпіонату, адже ігри кожні три дні. Треба думати лише про наступний матч, а в Лізі Європи дивитимемося по супернику.

– Сьогодні арбітр судив у англійській манері. Згоден, що у кількох епізодах за твоєю участю рефері в УПЛ призначив би штрафний?

– Звичайно, я цілком погоджуюся. Мене збивали, я відчував, що суперник ще й зверху на мене впав. Я відчув торкання і не зміг встояти на ногах, але суддя, який був поряд, і боковий рефері мовчали. Напевно, вони звикли до такої гри, а ми – ні. Якби я зміг встояти на ногах, устояв би.

Джерело: за матеріалами ЗМІ