Двоє гравців ФК «ЛНЗ» у символічній збірній 13-го туру чемпіонату України з футболу (I ліга)

24 Листопада, 2022

Сайт Sport Arena називає символічну збірну чергового туру Першої ліги сезону 2022/23.

У 13-му турі ФК «ЛНЗ» на виїзді здолав ФК «Скорук», забивши у їхні ворота два м’ячі, і не пропустивши у свої. Один з голів в активі Антона Савіна і цей забитий м’яч визнано у турі Першої ліги голом туру.

Отже, символічна збірна має наступний вигляд:

Воротар – Ян Вічний (СК Полтава)

Правий захисник – Дмитро Фатєєв (Оболонь)

Центральний захисник – Ігор Дуць (Карпати)

Центральний захисник – Максим Демчук (Нива)

Лівий захисник – Антон Савін (ЛНЗ (Черкаси)

Кадрові проблеми примусили ЛНЗ використовувати талановитого флангового півзахисника Савіна в якості лівого фулбека. Звісно, правоногий футболіст на лівому краю з атакувальними скіллами створює певні проблеми при грі в захисті, проте має й свої переваги при грі в атаці. Саме Савін виконував стандарт, після якого Долинський розстріляв ворота й відкрив рахунок, та й загалом штрафні й кутові від Антона – це завжди небезпечно. А трішки пізніше Савін виконав гол туру, підібравши ще один невдалий винос суперників і завдавши прицільного дальнього удару.

Центральний півзахисник – Денис Долинський (ЛНЗ (Черкаси)

Відновившись після травми, Долинський повернувся в гру тільки в розпал сезону, проте приніс відчутну користь черкаському клубу. Денис забиває два тури поспіль – після голу чернігівцям красивим ударом забив Скоруку (в обох випадках відкривав рахунок). Долинський плідно відпрацював у середині поля та претендував на пенальті в одному з моментів у другому таймі. Його команда здобула важливу перемогу на шляху до першого місця в Групі Б за підсумками першого етапу сезону.

Правий півзахисник – Віталій Груша (Оболонь)

Атакувальний півзахисник – Єгор Шалфєєв (Металург)

Лівий півзахисник – Денис Янаков (Полісся)

Нападник – Василь Палагнюк (Буковина)

Нападник – Владислав Горбаченко (Гірник-Спорт)

ТРЕНЕР ТУРУ – ЮРІЙ КАЛИТВИНЦЕВ (ПОЛІССЯ)