Із Черкас у Чемпіонаті України з футболу U-19 грають двоє, один з них – Даніїл Романенко

14 Грудня, 2022

У першій частині сезону 2022/2023 років у Чемпіонаті України з футболу серед гравців вікової категорії U-19, що представляють команди Премєр-ліги, грали двоє вихованців футболу м. Черкаси – Даніїл Романенко у «Олександрії» U-19 і Олександр Ющенко у «Шахтарі» U-19 (Донецьк)  

Наше знайомство з 18-річним Даніїлом Романенком, який гравцем молодіжного складу ФК «Олександрії» став влітку влітку 2021 року.

Починав Даніїл свою майбутню футбольну кар’єру у сім років у команді СДЮСШОР-Цетус (Черкаси) під керівництвом тренера Романа Халявки. До цієї команди на навчання футболу юнака привів батько. У команді СДЮСШОР-Цетус (Черкаси) освоював ази футболу п’ять років. Сезон 2016/2017 років Романенко провів у складі ФК «Черкаси», граючи у чемпіонаті Черкащини з футболу U-13.

У 2017 році Даніїл переїхав на навчання до Олімпійського коледжу ім.І.Піддубного (Київ). У складі київської команди футболіст грав у дитячо-юнацькій лізі України протягом чотирьох років у вікових категоріях – U-14, U-15, U-16, U-17.

Романенко розповів «Черкаському спорту», що після одного з матчів ОК ім.І.Піддубного до нього підійшов футбольний агент і запропонував поїхати на перегляд до «Олександрії» U-19, куди його прийняли.

Якщо у першому сезоні в Олександрії правий захисник зіграв три матчі, то у першій частині 2022/2023 років в його активі уже всі 15 матчів і команда на зимове міжсезоння пішла з високого четвертого місця.

Даніїл розповідає, що конкуренція у команді U-19 на його позицію висока. На питання чи думає він про те, щоб поборотися за місце в основній команді відповів, що поки його думки про гру у U-19. А щодо основної команди, то зараз там двоє правих захисників високої кваліфікації.

Паралельно із професіональним заняттям футболом Даніїл Романенко навчається в ННІ фізичної культури, спорту і здоров’я ЧНУ ім. Б.Хмельницького на тренера.

Зараз гравець на канікулах дома, але не без футболу – тренується разом з командою МСК «Дніпро» U-19 (Черкаси) на їхній базі, що на «Черкаси-Арені».

На днях із Сашою Ющенко провели майстер-клас для вихованців «Дніпро-80».

А після тренування провели товариський матч, який викликав в учасників багато позитивних емоцій і зробили традиційне загальне фото на пам’ять.

«Черкаський спорт»