У турнірі з футболу на Київщині «ЗМІНА САР – 2023» уманське «дербі» – «УТК» – «Базис»

21 Лютого, 2023

У другому турі традиційного передсезонного турніру 18 лютого у Білій Церкві зустрілися між собою команди з Уманщини – ФК «УТК» (Паланка) та «Базис» (Кочубіївка)

“УТК” -” Базис” – 2:3 (2:1)

“УТК”: Холіч (46, Щербина, 81, Лущій), Дудник, Думенко, Твердоух, Рябченко, Єжаченко, Любченко, Лісовий, Бровченко, Кедик, Зоря. На заміну в другому таймі виходили також О.Рябошапка, О.Казанюк, А.Ткач, Є Кирпатий

“Базис”: Кузьмак (46, Паримський), Тастанкулов, Попов, Гірський, Тарасюк, Бондаренко, Гнатенко, Богдан, Гріщенко, Мазур, Блажко (стартовий склад) На заміну виходили: Полозюк, Ганич, Тепляков, Ткаченко, Осіпчук, Суханов.

Голи: Блажко (15), Зоря (24), Єжаченко (28), Суханов (60), Блажко (69)

Останні десять років Дербі Уманщини стало одним з самих принципових і гарячих для всієї Черкаської області. Адже ці клуби-земляки стабільно претендували на нагороди і трофеї в обласному футболі. Тобто дербійність поєдинків множилися на турнірну значимість. Але от у передсознних матчах все значно простіше і спокійніше. Адже у тренерів і в колективів ну геть інші цілі і завдання в цей період. Для “Базиса” це був лише третій матч в 2023 році. А тепличників взагалі вдруге вийшли на поле.

Що у “Базиса”, що в “УТК” зараз починається будівництво дуже кардинально змінених колективів. З усіма відповідними наслідками. От до прикладу в “УТК” маємо мінімум п’ять  лідери минулорічного чемпіонського складу, що не грали вчора. Троє  пробують сили свої у професійному футболі. Один ще відновлюється після травми. Ще один гратиме за аматорську команду свого рідного міста. Про них детальніше і конкретніше у другій серії “ФК УТК будні. 2023” на ютуб-каналі Ігоря Соболенка (підписуйтесь). А в порівнянні з чемпіонським 2021 роком взагалі нараховано повноцінну команду в мінімум 11 і чоловік, що наразі не в УТК. От для розуміння ситуації ….

Матч активніше розпочали футболісти СК Базис. І цілком справедливим виглядало, що саме вони відкрили рахунок. Зробив це Блажко. Але дуже швидко тепличиники перехопили ініціативу.і вже їх голи виглядали цілком логічними. Спочатку Зоря леть не животом замкнув простріл зліва Бровченка. А через чотири хвилини подача з того ж флангах від Кедика і красень-гол Єжаченка в стрибку головою.

А ось у другому таймі стартова активність Базиса призвела вже до двох голів. Суханова і того таки Блажка. На що тепличиники не змогли відповісти. Гравці УТК не змогли створити проблем обороні суперника, які та б не вирішила. Отож матч завершився перемогою СК Базис 3:2.

Джерело: Футбол Уманщини, Ігор Соболенко