Черкаський ФК «Юність» виборов бронзу престижного турніру з футболу «Дитяча ліга чемпіонів»

14 Березня, 2023

У Києві фінішував весняний турнір «Дитяча ліга Чемпіонів» з футболу серед юнаків 2015 року народження.

У 2022 році під керівництвом Івана Доненка черкаська команда в осінній «Дитячій лізі Чемпінів» фінішувала на третьому місці. Уже цієї весни «Юність» їхала до столиці з метою як мінімум повторити минулорічний успіх, а у кращому разі поборотися за головний трофей.

На шляху до заповітної мети юні черкащани на груповому етапі переграли ДЮФК Талант (Глеваха, Київська обл.) – 5:0, СК Київ – 4:1 і КДЮСШ Чемпіон-2 (Київ) – 3:1.

Здобувши три перемоги команда Івана Доненка вишла до «Фіналу чотирьох» «золотої ліги», де за вихід до фіналу головного турніру «Дитячої ліги Чемпіонів» зустрілася з ФК «Вишгород».

«Юність» до останньої секунди боролася з ФК «Вишгород» за перемогу, але кінцевий рахунок був нічийним 0:0. На жаль, у серії пенальті пофартило більше супернику нашої команди  – 3:4.

У матчі за третє місце черкаська команда зустрілася з потужною київською командою «Чемпіон». Незважаючи на складний попредній півфінальний матч, Іван Доненко зумів налаштувати підопічних на гру за «бронзу» і у підсумку «Юність» з рахунком 1:0 переграв «Чемпіон».

Таким чином ФК «Юність» завдання-мінімум на турнір виконав і вдруге поспіль став бронзовим призером пресижного дитячого турніру з футболу серед гравців 2015 року народження.

Кращим гравцем весняного турніру «Дитяча ліга Чемпіонів» визнано гравця ФК «Юність» Олександра Кузку.