Брати-футболісти із села на Тальнівщині про успіх, мрії та досягнення

24 Липня, 2023

Євген, Іван, Тарас та Денис Мазур народилися у селі Кобринове, що на Тальнівщині. Ще зі шкільних літ хлопці (окрім Дениса, йому зараз 10 років) почали захоплюватися футболом.

Всі три брати йшли однією і тією самою стежкою до успіху та пройшли однакові складнощі, аби зараз грати у тих  футбольних командах та клубах, у яких вони зараз перебувають. Найстарший брат – Женя, йому 19 років, на даний момент він є опікуном трьох молодших братів. Івану 17 років, а Тарасу 15 – всіх їх об’єднує одне велике захоплення та любов до футболу. Хлопці поділилися своєю розповіддю, як вони почали свій спортивний шлях та у яких командах вони грають зараз.

Ще у школі хлопці спостерігали, як грали старші юнаки та хотіли грати ще краще. Євген навчався у сільській Кобринівській  школі, його першим тренером був на той час вчитель фізичної культури. Через деякий час його талант та хист помітив тренер Федір Каплюченко та взяв його до себе у команду ФК «Тальне», з того часу і розпочалася футбольна кар’єра юнака. Наступною футбольною командою Євгена був футбольний клуб з Львівщини. Під час повномасштабного вторгнення хлопець був вдома та одного дня до нього зателефонував тренер ФК «Скала 1911» (Стрий) і запропонував поїхати на перегляд, хлопець без роздумів погодився та відправився на Львівщину. Зараз львівська команда готується до виступів у другій лізі Чемпіонату України з футболу.

– Планую своє життя пов’язати зі спортом та бути професіональним футболістом, – каже Євген Мазур.

Іван почав займатися футболом у другому класі із учителем фізичної культури. Після закінчення 11 класу вступив до Уманського державного педагогічного університету імені Павла Тичини, на факультет фізичного виховання. Окрім футболу у вільний час захоплюється волейболом та тенісом. У 5 класі взяв участь в змаганнях, де його також помітив тренер Федір Каплюченко. Реалізувати себе Іван теж планує у футболі. У свої юні роки хлопець був триразовим бронзовим призером кубка України із футзалу. У 5-11 класах Іван виступав за ДЮСШ «Тальне», одночасно з 9 класу грав за дорослу команду ФК «Тальне», а минулого року перейшов до уманської команди  – спортивний клуб «Базис».

– За свої досягнення у футболі я вдячний своєму вчителю фізкультури Віталію Бабію, саме він мені дозволяв грати із старшими юнаками у школі. Також дякую Федору Каплюченку та Олексію Каплюченку, Олексій спонсор ФК «Тальне», він багато у чому нам допоміг. А Федір Каплюченко був моїм тренером, саме з ним я провів найбільше часу, він мені постійно допомагав та підказував, як краще, був моїм наставником, – висловлює слова подяки Іван.

Тарас, якому 15, теж почав займатися футболом ще у школі із вчителем, як і старші брати. На даний момент юнак грає за молодіжну команду ФК «Тальне», але вже відвідує тренування дорослих спортсменів. Планує у майбутньому поїхати на перегляд у професійний футбольний клуб та пов’язати своє життя із спортом.

Найменший брат зараз знаходиться закордоном з рідним батьком, але коли приїжджає до села залюбки грає із старшими братами у футбол. Євген каже, що дуже хотів би, щоб Денис також пов’язав своє життя зі спортом та футболом.

Джерело: viche.ck.ua