ФК «ЛНЗ» провів стартову гру в Українській Прем’єр-лізі

30 Липня, 2023

30 липня. «Черкаси-Арена». Футбол. Українська Прем’єр-ліга. 1 тур.

ФК «ЛНЗ» (Черкаси) – «Чорноморець» (Одеса) – 0:2 (0:1)

ФК «ЛНЗ» (стартовий склад): Самойленко, Бойко, Ковальов, Лопирьонок, Наумець, Норенков, Прядун, Рибалка, Савін, Стасюк, Хамелюк

Запасні: Пеньков, Копил, Насонов, Нич, Олійник, Пасіч, Тарасенко, Шестаков

«Чорноморець» (старотовий склад): Білик, Єрмаков, Салюк, Путря, Брагару, Васильєв, Гучек, Кузик, Шпорн, Ієде, Бойчук

Запасні: Шевченко, Варакута, Штогрін, Грисьо, Хадіда, Данилюк, Ситников, Ухань

Голи: Бойчук (39), Шпорн (66)

Перші 15 хвилин зустрічі пройшли при перевазі господарів поєдинку, проте без особливо гострих моментів біля воріт Білика.

Згодом «Чорноморцю» вперше зі свого боку вдається створити напругу біля воріт господарів зустрічі, але без серйозних наслідків. Майже відразу контратака черкащан, де на ударній позиції Бойко, але одеські захисники не дали йому сильно і влучно пробити по воротах. А вже через хвилину Ієде у гостей змушує нервувати «ЛНЗ».

На 25 хвилині Савін мав відмінну нагоду виводити вперед у рахунку господарів зустрічі, але свій фактично вихід один в один з голкіпером не зумів завершити влучним ударом. Наступний гострий момент вже біля північних воріт і Самойленку вдається перекрити політ шкіряної кулі у ворота після удари від активного Ієде.

На 32 хвилині Савін у черкащан знову на ударній позиції, але м’яч після його небезпечного удару пролітає на поперчкою воріт.

На відміну від старту зустрічі, гра вирівнялася і команди перейшли до рівномірного обміну атаками.

За шість хвилин до перерви одеситам вдається продавити лівий фланг захисту господарів зустрічі, після чого пас в у центр штрафної і Бойчук відкриває рахунок у грі.

Кінцівка тайму пройшла без особливих моментів біля обох воріт.

Друга половина зустрічі почалася з атак ЛНЗ, але Чорноморець досить швидко відповів і своїми атакувальними діями.

На табло 60 хвилина матчу. На вулиці не сонячно, а від того і не особливо жарко. Погода дозволяє гравцям діяти швидко. Відповідно збільшилася і кількість не точних передач та ударів по воротах.

На 65 хвилині ЛНЗ розігрує біля воріт гостей кутовий, який звершується не сильним ударом головою від Ковальова і точно у руки голкіпера. У відповідь контратака одеситів, які у своїх діях роблять акцент на правий фланг захисту черкащан і Шпорн влучним ударом без шансів для Самойленка збільшу перевагу гостей до двох голів – 0:2.

Зрозуміло, що господарі зустрічі кинули усі сили на вирівнювання ситуації. Натомість Чорноморець особливо не акцентував свою увагу на захисних діях, але продовжував тримати свого суперника у тонусі в атаках і при цьому все таки думати про свій захист.

Потрібно віддати належне черкаській команді у бажанні хоча б вирівняти ситуацію у грі і на табло, але врятувати гру їм не вдалося.

Якщо вдатися до статистичних даних, щодо історії протистояння основних футбольних команд з Черкас і «Чорноморця» на Центральному стадіоні м. Черкаси, то суперники зустрічалися 5 разів (результати ігор команд з приставкою -2 до уваги не бралися). Були раніше чотири гри у чемпіонатах і був один кубковий поєдинок. Якщо брати до уваги і кубкові матчі, то в основний час зустрічі одесити не програвали. Так сталося і цього разу (30.07.2023):

Чемпіонат:

1960 р. – 0:1

1961 р. – 0:0

1998/99 рр. – 2:5

2000/01 рр. – 1:2

2023/2024 рр. – 0:2

Кубок:

22.08.2004 р. – основний час 2:2, перемога черкащан в додатковий час 3:2.