Олександр Ковпак про дебютну перемогу ФК «ЛНЗ» в УПЛ. +відеоогляд гри з «Минаєм»

6 Серпня, 2023

Коментар головного тренера черкаського ФК «ЛНЗ» Олександра Ковпака  після перемоги у гостях над «Минаєм»:

– В першу чергу, хотів би привітати свою команду, місто Черкаси з перемогою. Це історичний день для нас. Звісно, ми хотіли здобути її в інших умовах, але зробили результат у виїзній грі. Незважаючи на нашу перемогу з рахунком 3:0 – він не настільки легкий, як може здатися на перший погляд. Ми успішно забили «гол у роздягальню», потім в другому таймі суперник перебудувався на чотири захисники, але це не принесло їм користі. Наші заміни успішно увійшли в гру і додали в усіх аспектах, що також сприяло такому рахунку. В принципі, я дуже пишаюся своїми хлопцями, вони виконали установу на цей поєдинок, яку ми ретельно готували і як підсумок – ми перемогли. Погодні умови дуже складні. Коли до 12 години злива, а потім ти дивишся на час початку матчу і бачиш там до 30 градусів, то одразу зрозуміло те, що буде нелегко грати. Хлопці витримали. Коли в тебе виходить, вдаються контратаки, хлопці біжать, ми їх трошки підганяємо, звісно, погода вже відходить на другий план.

Після першого туру проти Чорноморця було велике хвилювання, тому що то був наш дебют у УПЛ. По першій грі ми зробили правильні висновки, що сьогодні й довели.

В нас в складі велика конкуренція і, дійсно, в таких випадках болить голова, кого випустити з перших хвилин, кого потім на підсилення. Ми прививаємо їм міць, щоб вони розуміли, що кожен гравець важливий.

Ковальов та Рибалка травмовані і сьогодні не зіграли. Сергій Рибалка 70 хвилин матчу з «Чорноморцем» відіграв зі зламаною стопою. Максим пройшов із нами збори, але проблеми з ахіллом давали знати про себе. Вирішили, що треба вилікуватись на 100%.