Футболісти, що пройшли школу ФК «МАКС», дебютували за команду «Шахтар» U12 (Донецьк)

19 Вересня, 2023

Майже місяць тому «Черкаський спорт» повідомляв, що вихованець тренера ФК «МАКС» Сергія Усаковського – Владислав Луценко (2011 р. н.) пройшов відбіркові етапи і за їх підсумками отримав запрошення на навчання в Академії ФК «Шахтар».

Разом з Владом учнем футбольної академії донецького футбольного клубу став і Денис Нестеровський, який є вихованцем тренерів із Золотоноші Вадима Гонщика і Сергія Труби та з дев’яти років поєднував навчання футболу у черкаському ФК «МАКС» під керівництвом Сергія Усаковського.

Владислав і Денис зараховані до команди «Шахтар» U12, яка грає у першості з футболу серед юнаків 2010/2011 р. н. «ДИТЯЧА ФУТБОЛЬНА ЛІГА» у Києві. Команда наших футболістів, які зараз є гравцями основного складу, провела вже три матчі і у всіх перемогла – Десну (Чернігів) – 3:0, Колос (Ковалівка) – 3:0, Лівий беріг (Київ) – 6:0.

Варто відзначити, що за місце в основному складі команди «Шахтар» U12 точиться велика конкуренція. Батько Дениса Нестеровського – Віталій розповідає, що до першого вересня постійно тренери привозили нових хлопців на перегляд з усієї України. Владислав і Денис постійно відчували і відчувають конкуренцію. Витримувати навантаження особливо допомагають навички закладені тренерами на Черкащині. Віталій Нестеровський говорить, що тут ще рано говорити про наявність якогось таланту у дітей, але зараз спрацьовує, те що заклали тренери – у Золотоноші Вадим Гонщик і Сергій Труба, у Черкасах – Сергій Усаковський. Батько пригадує, що коли Сергій Усаковський вперше побачив Дениса у грі, то сказав, що з нього має бути толк. «По ходу тренувань Сергій Олександрович разом з якісним навчанням, додавав сину впевненості і віри в те, що у цьому юному віці не потрібно боятися пробувати свої сили на вищому рівні», – говорить Віталій.

Сергій Усаковський зі свого боку відзначає: «Перший рік навчання для хлопців надважливий і при надвисокій конкуренції їм потрібно постійно боротися за місце в основному складі, розвиватися під керівництвом нових тренерів, відповідати їхнім вимогам. Якщо юнаки зараз мають місце в основному складі і Нестеровський є капітаном команди, то це не є гарантією, що все буде так і далі. Розслаблятися не потрібно ні на хвилину і важливо розуміти, що навчаєшся в одній з найкращих футбольних академії України, де бажають бути десятки тисяч юнаків.

Щодо побуту і інших питань у юних футболістів, то Академія забезпечує харчуванням, проживанням, екіпіровкою, ігровою формою. Там же (у Щасливому) хлопці навчаються у загальноосвітній школі. Загалом і юнаки, і їхні батьки дуже всім задоволені, хоча і скучають один за одним. Тому батьки намагаються при першій можливості відвідувати офіційні і товариські матчі.

Варто додати, що у складі команди «Шахтар» U12 грає ще один юнак з Черкас – Артем Галасун.