Черкащани відзначилися у матчі легенд українського футболу і воїнів ЗСУ

1 Жовтня, 2023

У День захисників і захисниць України в Києві пройшов товариський матч за участю збірних команд легенд українського футболу та Збройних сил України.

Від Черкаської області за збірну ЗСУ грали: Артем Лукашук (м. Черкаси), Вадим Гацанюк (м. Черкаси), Віталій Малімон (м. Золотоноша), Святослав Слободяник (м. Ватутіно), Сергій Дробот (м. Черкаси). Головний тренер команди –  Віктор Пустовіт (м. Черкаси).

Участь у товариському поєдинку, що тривав два тайми по 35 хвилин, взяли відомі в минулому футболісти — Сергій Федоров, Тарас Луценко, Микола Морозюк, Володимир Єзерський, Едмар, Віталій Косовський та Олександр Алієв. Також до футбольної зустрічі з українськими воїнами долучилися народний артист України, у минулому — міністр культури України Євген Нищук і шоумен, продюсер і волонтер Олександр Педан.

У першому таймі глядачі голів не побачили. На полі точилася рівна боротьба, і жоден із колективів не міг втілити небезпечні атаки в забиті м’ячі. Найкращий момент у складі збірної легенд українського футболу не реалізував Морозюк, із 30-ти метрів влучивши в поперечину. Кілька гострих контратак команди ЗСУ також не увінчалися успіхом.

Долю ж матчу було вирішено вже після перерви: на гол Едмара команда ЗСУ відповіла двома влучними ударами (відзначилися Костянтин Калісецький та Артем Лукашук),

здобувши в підсумку перемогу з рахунком 2:1. Цікаво, що перед самим фінальним свистком Алієв міг оформити нічию в цьому поєдинку, але м’яч після удару екс-гравця збірної України влучив у стійку.

Найкращі гравці зустрічі були відзначені індивідуальними призами найкращих гравців.

Найкращий воротар — Олексій Гонта (збірна ЗСУ).

Найкращий нападник — Артем Череповський (збірна ЗСУ).

Найкращий гравець — Сергій Коломієць (збірна ЗСУ).

Найкращий захисник — Вадим Гацанюк (збірна ЗСУ).

Джерело: УАФ