Збірна України здобула важливу перемогу над Північною Македонією

14 Жовтня, 2023

В чеській Празі збірна України в межах кваліфікації Євро-2024 провела поєдинок проти команди Північної Македонії.  Двоє черкащан – Віталій Миколенко та Артем Довбик були ключовими гравцями на футбольному полі.

Перші хвилини зустрічі пройшли в боротьбі, але із часом перевага збірної України стала очевидною. Спершу Дімітрієвський потягнув удари Довбика й Мудрика, які заходили до штрафного через фланг. Потім неточними ударами здалеку відзначилися дуже активний Мудрик і Конопля. Македонці відповіли своїм моментом, коли Міовський завершував контратаку, але Трубін його удар парирував.

На 30-й хвилині наша команда відкрила рахунок: Судаков перехопив, обігрався із Зінченком і пробив здалеку, а м’яч рикошетом від Серафімова влетів у сітку.

Після цього македонці перехопили ініціативу й могли відігратися. Спершу Міовський у штрафному прибрав Матвієнка, але Трубін був на місці. Згодом Ашковський наблизився до володінь Анатолія через правий фланг – і тут наш кіпер дуель виграв.

На початку другого тайму Довбик не реалізував вихід сам на сам, щоправда, перебуваючи в офсайді. На 53-й хвилині Чурлінов увірвався до нашого штрафного, але Трубін виручив збірну України. Згодом уже синьо-жовті змарнували дві чудові нагоди. Спершу Довбик утік у контратаці й віддав на Мудрика, але той програв дуель кіперу. А потім Матвієнко після подачі Зінченка з кутового влучив у поперечину.

Надалі балканці заволоділи м’ячем, намагаючись зрівняти рахунок. Здалеку в площину пробив Адемі. Українці відповіли класним дальнім ударом Мудрика  – м’яч пролетів поруч зі стійкою. Незабаром гостей урятував Дімітрієвський, перевівши потужний постріл Судакова в поперечину.

На 87-й хвилині Маліновський розіграв контратаку, віддав на Яремчука, але нападник пробити воротаря македонців не зумів. Утім, у компенсований час збірна України таки забила вдруге: після перехоплення на власній половині Караваєв прорвався лівим флангом і, помітивши, що голкіпер вийшов задалеко, дальнім ударом поцілив у порожні ворота. 2:0 – надважлива перемога синьо-жовтих.

Тепер на нашу збірну очікує ще один матч кваліфікації Євро-2024 – 17 жовтня в гостях проти Мальти (початок о 21:45 за київським часом).

Євро-2024. Відбірний турнір. Група С

7 тур

Україна – Північна Македонія 2:0 (1:0)

Голи: Судаков (30), Караваєв (90+5).

Україна: Трубін, Конопля, Забарний, Матвієнко, Миколенко, Степаненко (к), Зінченко (Сидорчук, 76), Зубков (Маліновський, 68), Судаков (Сваток, 87), Мудрик (Караваєв, 87), Довбик (Яремчук, 76). Тренер: Сергій Ребров.

14 жовтня. Прага. «Epet Арена».

Турнірна таблиця

Команди І В Н П М О
1. Англія 5 4 1 0 16—2 13
2. Італія 5 3 1 1 10—4 10
3. Україна 6 3 1 2 8—7 10
4. Північна Македонія 6 2 1 3 7—14 7
5. Мальта 6 0 0 6 1—15 0