Вихованці футболу Черкащини у складі «Шахтар» U13 – переможці турніру Utmost Cup

19 Жовтня, 2023

На Вінниччині відбувся масштабний турнір з футболу Utmost Cup серед гравців 2011 року народження, у якому взяли участь 32 команди.

На першому етапі команди були поділені на підгрупи. Три колективи з кожного квартету за підсумками групового етапу виходили до плей-оф. «Шахтар» U13 під орудою Олександра Войтовича представляли дві команди: «Шахтар» (чорні) та «Шахтар» (оранжеві), які на груповому етапі посіли у своїх підгрупах перші місця і вийшли до головного плей-оф Gold league.

Варто відзначити, що гравцями команди «Шахтар» U13 (чорні) є: вихованець тренера ФК «МАКС» Сергія Усаковського – Владислав Луценко, Денис Нестеровський, який є вихованцем тренерів із Золотоноші Вадима Гонщика і Сергія Труби і з дев’яти років поєднував навчання футболу під керівництвом Сергія Усаковського у черкаському ФК «МАКС» та Артем Галасун, який також з Черкас.

У підсумку команда «Шахтар» (чорні) завершила турнір без поразок і стала переможцем. У плей-оф «гірники» не пропустили жодного гола, обігравши «Полісся» (5:0) і «Колос» (3:0), а у фінальному поєдинку здолали ДЮСШ-11 (Одеса) – 1:0.

Відразу двоє гравців «Шахтаря» U13 отримали індивідуальні нагороди за підсумками турніру:

найкращий гравець – Артем Галасун і найкращий бомбардир – Кирило Савін.

Нагадаємо, що Владислав Луценко (на знімку) є третім вихованцем тренера Сергія Усаковського, хто перейшов із  ФК «МАКС» до Академії ФК «Шахтар». Раніше такий шлях пройшли Дмитро Білоног та Олександр Ющенком (зараз є гравцем команди Шахтар U-19). До речі, 20 жовтня Шахтар U-19 у Чемпіонаті України зустрічається з черкаським ЛНЗ U-19.