Уманчанин Владислав Рибак про виступ ФК «Металіст» у 1-ій частині Чемпіонату України (I-а ліга)

28 Грудня, 2023

Голкіпер «Металіста», вихованець уманського футболу Владислав Рибак поспілкувався з клубним медіадепартаментом під час свят, оцінив свою і командну гру й розповів про очікування від майбутнього.

— Владиславе, перш за все вітаємо тебе зі святами! Розкажи, як ти проводиш відпустку, як відзначив Різдво і плануєш святкувати Новий рік?

— Різдво відсвяткували з дівчиною та її батьками, а вже на Новий рік поїдемо у моє рідне місто. На початку відпустки я вже їздив на малу батьківщину, і після довгого періоду в Ужгороді, рідні, як і завжди, дуже чекали на мене вдома, ми скучили один за одним. Коли ми побачилися, емоції були дуже яскраві.

— Як оціниш першу частину сезону в контексті своєї гри та виступів команди?

— Не дуже задоволений своєю грою, знаю, що можу краще, тому у відпустці працюю над собою. А щодо всієї команди, то можна сказати так само: можемо краще! Чомусь нам не вдавалося те, що ми хотіли і що давали нам тренери. Хоча по грі ми виглядали дуже добре, на мою думку і, мабуть, у жодному матчі не грали як аутсайдери.

Тому я вірю, що у другій половині ми покажемо значно кращі результати, і наші вболівальники будуть задоволені й підтримають нас!

— Як тобі робота з тренером воротарів «Металіста» Олександром Горяіновим?

— З Олександром Сергійовичем працювати одне задоволення, тим паче це легенда українського футболу! У нього дуже цікаві та продуктивні тренування, а ще з ним завжди можна поспілкуватися на будь-яку тему, він хороша людина та професіонал!

— Що можеш сказати про конкуренцію серед голкіперів у «Металісті»?

— У нашому воротарському колективі дуже хороша атмосфера, завжди присутні жарти, але при цьому всі працюють з концентрацією. Всі хлопці добре показують себе на тренуваннях, тому розслаблятися нема коли. Конкуренція завжди має бути, я вважаю, що без неї немає росту.

— У минулому сезоні ти грав в УПЛ за «Дніпро-1». Ще раніше мав досвід гри у першій лізі за «Олімпік», зараз граєш у першій лізі за «Металіст». В якому дивізіоні грати важче?

— Скажу так, у кожній лізі грати важко, і скрізь є свої нюанси. В УПЛ команди працюють на трохи вищих швидкостях, тоді як у першій лізі більше боротьби, але показувати гарний футбол треба і там, і там.

— Який матч у цьому сезоні ти назвеш найбільш вдалим для себе?

— Важко виділити якийсь один матч, я завжди аналізую всі свої ігри та беру з них тільки хороше. Але не забуваю і про помилки, їх теж аналізую та стараюсь виправити. Нехай підписники в Інстаграмі скажуть, який матч запам’ятався їм найбільше.

— У матчі з «Прикарпаттям» ти віддав гольову на Євгенія Рязанцева. Відпрацьовуєте гру ногами на тренуваннях, чи це радше вийшло випадково?

— Звісно відпрацьовуємо, тренери завжди просять шукати вільні зони та відрізати суперників, поки більшість із них на нашій половині поля. Так сталося і в тому матчі, з Женею ми постійно домовляємося про такі хитрощі, і на цей раз у нас все вийшло.

— Які плани та завдання на другу частину сезону?

— Нам потрібно перемагати у кожному матчі та зберегти місце в першій лізі, будемо робити все можливе для цього!

— Чи знаєш щось про суперників «Металіста» у другій половині чемпіонату?

— Майже з усіма командами перетинався на полі, знаю багатьох хлопців, які виступали в групі Б, з багатьма грали разом, тому я точно знаю, щр це буде непросто. Усі команди налаштовані дуже серйозно.

— Наостанок скажи щось від себе вболівальникам «Металіста».

— Хотілося б у першу чергу подякувати всім нашим вболівальникам, які підтримують нас навіть у скрутні часи, для нас це важливо, ми все бачимо та відчуваємо. Вас дуже не вистачає на трибунах!

Також хочу подякувати нашим захисникам, які мужньо боронять нашу країну від підлих загарбників! Знаю, що дуже багато вболівальників нашого клубу зараз захищають Україну, ми вас дуже поважаємо і чекаємо живими та неушкодженими. Хочеться почути ваші голоси на трибунах! Слава Україні!

Джерело: ФК «Металіст»